Hírek

Jelesre vizsgázott online oktatásból a józsai pedagógus

Kócsi Zsuzsanna sok munkával tette emlékezetessé a különleges helyzetet tanítványai számára. A szülők emiatt megszavazták neki a Nemzetei Bűnmegelőzési Tanács Online-ból jeles! díját.

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács minden év áprilisában, a Bűnmegelőzés Napján, újabb tematika mentén hívja fel a figyelmet a bűnmegelőzés, a biztonság egyes területeire. dén az online oktatás került előtérbe és „Online-ból jeles” címmel pályázatot írtak ki. Ezzel szerettek volna lehetőséget adni diákoknak, szülőknek, tanároknak arra, hogy szavazhassanak azokra a pedagógusokra, akik sokat tettek azért, hogy ne csak a tananyagot adják át maradéktalanul, hanem erősítsék diákjaik kitartását és egyben tartsák a közösséget, még ha csak az online térben tudnak is találkozni.

Az „Online-ból jeles” országos pályázat legjobban teljesítő pedagógus kategóriában a három nyertes közül az egyik Kócsi Zsuzsanna, a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanára lett, akit a szülők jelöltek a kampányra.

kocsi_zs__745369_745

A tanárnő az online oktatás alatt másodiktól egész nyolcadik osztályig németórákat, az egyik harmadikos osztály osztályfőnökeként pedig magyar és rajzórákat tartott. Minden reggel a saját osztályával indította a napot - a sok más általa tanított osztály mellett - és szívén viselte a hogylétüket is.

Jelenléti oktatás idején a kicsik közelében ott voltak a szülők is, így folyamatosan kaptam tőlük a visszajelzéseket az online időszak alatt - magyarázta Kócsi Zsuzsanna.

A szülők szerint a tanárnő páratlan odaadással és rendkívül alapos felkészültséggel végezte munkáját az online oktatás alatt is.

Óráit különösen szemléletessé tette a színvonalasan összeállított digitális anyagokkal, amelyekbe rengeteg energiát fektetett és ezáltal mindig közel hozta a tananyagot a gyerekekhez. 

– Szerettem volna nem csak a száraz tananyagot leadni. Szerencsére elég sok digitális felületet ismerek, különböző platformokat használtam. A kicsiknek videó- és hanganyagokat mutattam, amik felkelhették óra közben is az érdeklődésüket  – fogalmazott a tanárnő.

Hozzátette, az órákat olyan zenével vagy énekkel indították, amely kapcsolódott az aktuális témához. Emellett sok digitális tananyagra támaszkodott, amelyek lekötötték a gyerekeket, s eközben tanultak is. Kiemelte, a kicsik lelkesek és szófogadóak voltak az online órákon is.

– Szívesen bekapcsolódtak, ugyanúgy jelentkeztek a kamera mögött, szót kértek. Jól kezelték a technikát, a digitális tananyagokat is. Nyilván a kisebbeknek kellett szülői segítség is, de gördülékenyen folyt az oktatás - mutatott rá a pedagógus.

A visszajelzések szerint a tananyag átlátható volt a szülők és a gyerekek számára is, így otthon a szülők is megadhatták a kicsiknek azt a segítséget, amire a tanulásban szükségük volt.

Forrás:

https://www.dehir.hu/debrecen/jelesre-vizsgazott-online-oktatasbol-a-debreceni-pedagogus/2021/06/06/