Hírek

Megújul a Rózsástelep és a Függetlenség utca

Új burkolatot kapnak az utcák, erre az önkormányzat 45 millió forintot fordít.

Idén 25 utca újul meg Debrecen több pontján, köztük Józsán a Rózsástelep utca 650 méternyi útfelületen kap új burkolatot. 

 

210520rozsateleputca_ksz_6_resize_745

Az aszfaltozási munkákra ebben az évben mintegy 680 millió forintot fordíthat a város. Balázs Ákos, alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat célja, hogy minél több olyan fejlesztést végezzenek el a városban, ami javítja az itt élők komfortérzetét.

- Jó hír az, hogy nem csak ebben az utcában, hanem a mellettünk lévő Függetlenség utcában is lesz aszfaltozás. Ott mintegy 120 méteren szintén a Felsőjózsai úttól lefelé, a főút irányába történik majd ez meg. Mindkét utca esetében ezt jövőre szeretnénk folytatni - közölte Balázs Ákos alpolgármester.

210520rozsateleputca_ksz_15_resize_745

Az alpolgármester hozzátette: emellett Alsójózsán is zajlanak fejlesztések.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő kiemelte: Józsa népszerű, vonzó településrész, ahol az elmúlt két évtizedben 25 százalékkal nőtt a lakosok száma.

Így a városrész fejlesztése mellett, fontos a megközelíthetőség javítása. Ezen segíthet majd az autópálya új lehajtójának megépítése is.

Így értelmesebb lesz Józsáról felmenni az autópályára, és a pálya valamelyik lehajtóján, a Füredi úton, a Kishegyesi úton, vagy a Szoboszlai út felé behajtani - mondta el Kósa Lajos. 

Kósa Lajos hozzátette: a fejlesztések a könnyebb megközelíthetőség mellett elősegíthetik majd azt is, hogy a Józsa felől érkező forgalom dinamikusabban haladhasson a belvárosban is.

 

https://www.dehir.hu/debrecen/jozsan-folytatodik-a-debreceni-nagyfeluletu-aszfaltozas/2021/05/20/