Hírek

"A mi Civaquánk" - ötletpályázat

A Civaqua a város legnagyobb környezetvédelmi programja, amibe szeretnék bevonni a fiatalokat és a családokat is. A döntőbe 10 csapat juthat be, és szakemberek segítségével tehetik környezettudatosabbá az ötleteket.

 

A Civaqua-programnak köszönhetően nagyon sok zöldterület kel majd életre. Mivel a beruházás állandó vízállást biztosít például a Vekeri-tónak és a Fancsika-tavaknak, olyan kirándulóhelyek, pihenőhelyek, sportolásra alkalmas terek jönnek létre, ahol a városlakók programokat tervezhetnek.

civaquapalyazat_1_resize_745

 

Papp László polgármester „A mi Civaquánk” pályázat kapcsán azt mondta: azt szeretnék elérni, hogy a több évtizede várt fejlesztést a debreceniek magukénak érezzék. "Arra szeretnénk megkérni a velünk közösen gondolkodókat, hogy mondják el az ötleteiket azzal kapcsolatban, hogyan lehet az emberi kapcsolatot a természeti környezettel egy nagyon humánus, a természet- és környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő megoldással teljessé tenni" - emelte ki Papp László.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a Civaqua egy komoly környezetmegújítási és jóléti program, amihez érzelmi kötődése van a debrecenieknek. "Azt szeretném kérni mindenkitől, hogy ne fogja vissza magát. Ez egy ötletpályázat, kifejezetten szeretnénk a debreceniek frissességére, ötletességére támaszkodni." Mindenkinek van valamilyen érzelmi viszonya ehhez a Nagyerdőtől kezdődő vidékhez, a Tócóhoz, a tavakhoz - hallhattuk Kósa Lajost.

Balázs Ákos alpolgármester a részleteket ismertetve elmondta: a Future of Debrecen ötletpályázatára a városban élő vagy tanuló minimum 3, maximum 5 fős csapatok jelentkezését várják, június 15-ig. Egy hónappal később hirdetik ki, hogy kik jutottak a döntőbe - ők egy képzési programon is részt vehetnek.

civaquapalyazat_2_resize_745

- "Ennek az a lényege és a fontossága, hogy környezetvédelmi szakemberek, vízügyi szakemberek előadást fognak tartani és mentorálják az ő ötleteiket, hogy azok minél inkább szolgálják a környezeti fenntarthatóságot és minél inkább megvalósíthatók legyenek" - mutatott rá az alpolgármester.

Pályázni kizárólag online lehet, ahol minden további információ elérhető. Az ötletpályázat résztevevői értékes nyereményekkel gazdagodnak.

Az első helyezett csapat minden tagja egy elektromos kerékpár tulajdonosa lesz és részt vehet egy exkluzív kiránduláson Aradi Csaba ökológussal, a nagyerdei Medvesarokhoz. A második helyezett csapat tagjai egyedi Green Drops Farm hidropóniás berendezés tulajdonosai lesznek, míg a harmadik csapat tagjai a Tócó ér feletti hőlégballonos repülést nyernek. A közönségdíjas csapat egy napos fotós túrán vehet részt a legismertebb és legelismertebb természetfotóssal, Máté Bencével. „A mi Civaquánk” pályázat döntője október 8-án lesz.

Pályázati felhívás:

https://futureofdebrecen.hu/otletpalyazat/?fbclid=IwAR2W8vxWk8NF3028fI1doIqht7AI2EHOSNsrAHkIAODWLuXwDhMSeipEeYU

 

Forrás:

https://www.dehir.hu/debrecen/a-mi-civaquank-cimmel-irt-ki-otletpalyazatot-a-future-of-debrecen-mozgalom/2021/05/10/