Hírek

Ha október, akkor gyalogló hónap

A Józsai Nordic Walking Klub idén is benevezett a Magyar Szabadidősport Szövetség gyaloglást népszerűsítő programjába.

4_resize_745

Idén október 15-én indultak Józsán a Világ gyalogló hónap programjai. Herbákné Ilyés Ilona lelkes szervezésével három hosszabb utat terveztek a nordic walkingosok, kiegészülve családtagokkal, ismerősökkel, hogy népszerűsítsék a mozgást, az egészséges életmódot. Az ország különböző pontjairól összesen 285 csapat nevezett, büszkék vagyunk, hogy a józsaiak is közöttük vannak.

3_resize_745

Október 15-én és 20-án Zelemérre gyalogolt a sportkedvelő kis közösség. Indulás előtt a Tócó partján rövid bemelegítést tartottak, majd együtt indultak a zeleméri emlékhelyre. Az úticélnál tartott kis pihenő alatt egészséges ételekből álló uzsonnát fogyasztottak, majd felfrissülve érkeztek vissza induló állomásukhoz, a Józsai Közösségi Házhoz. Október 29-i túrájukat Pallagra tervezték. Az időjárás ezen a napon is kegyes volt hozzájuk, a friss levegő mellett napfénnyel is feltöltekeztek. A kis csapat 13 órakor indult a Kiserdő csárdától. Pallagra érve felkeresték a régi és az új iskolát, majd a csoportképek elkészülte után ki-ki a helyi presszóban vagy a Spájz sütöde boltjánál vett magához néhány kalóriát a visszaútra. 3 órakor indultak haza Józsára, és jó edzettségüknek köszönhetően sötétedésre haza is értek.

2_resize_745

Ők már elmondhatják, hogy tettek az egészségükért, szabadtéri mozgással erősítették a szervezetüket. Legközelebb a Rajkai-Kerékgyártó Emlékversenyen vesznek részt, amit november 8-án rendeznek a Nagyerdőn. Szívesen várnak minden csatlakozni kívánót. A részletekről Herbákné Ilyés Ilonánál lehet érdeklődni a 06-30/2573072-es telefonszámon Aki teheti, használja ki ezt a lehetőséget, mert most különösen fontos az egészségünk megőrzése, immunrendszerünk erősítése mozgással, tiszta levegővel, napsütéssel.

1_resize_745