Hírek

Hírek a Gönczyből

Két rövidhír az iskola háza tájáról.

Természettudományos tehetséggondozás – már angol nyelven is

Az idei tanévben is folytatódik e-Twinning projektünk, melynek keretében egy olasz iskola vezetésével, több ország diákjainak együttműködésével közös iskolakerti tanulási programot valósítunk meg, melynek őszi témája a talaj. Azon túl, hogy diákjaink természettudományos ismeretei bővülnek, fejlődnek digitális és idegen nyelvi kompetenciáik is. Októbertől új lehetőséggel bővült a közös munka, mert a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsa –a Nemzeti Tehetség Program pályázati támogatásával – NTP-HTTSZ-19-0006 – saját, zárt digitális tanulási felületet biztosított a Gönczy Tehetségpontban zajló tehetséggondozáshoz a Hasthag.School rendszerében. Ezt a tanulási felületet, már jól ismerik a gönczys diákok, hiszen a tavaszi időszakban már használtuk a felület nyilvános tereit. Ezzel a támogatással új lehetőségek nyíltak, s nevelőtestületünk is bekapcsolódhatott a felület további fejlesztésébe. Az e-Twinning partnereinknek saját csoportot hoztunk létre, ahol angol nyelven folyik a közös tanulás. Használjuk a rendszert a KINCSEINK program matematika moduljában, ahol kiemelt cél a felvételire készülés támogatása. A játékosított, pontszerzős, építkezős felületet a tanórai tanulás támogatására is tudjuk alkalmazni.

 G__nczy_suli_640

Iskolakerti nyílt nap

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként, az Agrárminisztérium Iskolakerti Alapozó Programjának Mentorintézményeként, Iskolakerti nyílt napot tartottunk 2020. szeptember 24-én. A járványhelyzet miatt online, de így az ország minden tájáról tudtuk fogadni az érdeklődő pedagógusokat. A program Fodorné Magyar Ágnes előadásával indult „Iskolakert a Technika és tervezés tantárgyban” címmel mutatta be a megújult tantervi szabályozók szerinti helyi tantervet, jó gyakorlatot. Az előadást beszélgetés követte „Új technikakönyv segíti az iskolakerti munkát” témában melyet Dr. Halbritter András és Fodorné Magyar Ágnes tankönyvszerzők vezettek.

Novemberben újabb online bázisintézményi programmal készülünk, melynek témája „Játékosítás az angol nyelv tanulásában” lesz, a programot Csáki Éva tanárnő vezeti.