Hírek

A debreceni gyár jövőjéről beszélt a BMW első embere

A debreceni üzemnek kulcsfontosságú szerepet szán a BMW a közeljövőben – közölte Oliver Zipse, a cég elnök-vezérigazgatója.

Az elektromos autók gyártására fókuszál a jövőben a BMW – ezt mondta Oliver Zipse, a BMW elnök-vezérigazgatója a BMW Csoport 3. negyedéves pénzügyi jelentése apropójából tartott telefonkonferencián. A beszédet ma publikálták, s ebben Oliver Zipse szólt a debreceni üzemről is. Oliver Zipse arról beszélt, arra számítanak, hogy 2025-re jelentősen nő majd az elektromos autók iránti kereslet, ezért a gyártási kapacitásokat ebbe az irányba terelik. Az új elektromos platform fejlesztésére az egész vállalatot átfogó projekt szervezetet hoztak létre, amelyet közvetlenül az elnök-vezérigazgató felügyel.

bmwelektromosauto_640 

Az új magyarországi gyárunk is kulcsfontosságú szerepet játszik majd ebben a folyamatban, fellendítve az új, BEV-központú (azaz a tisztán elektromos hajtású járművekre fókuszáló – a szerk.) rendszerünket az évtized közepétől - fogalmazott Oliver Zipse.

 

Mint ismert, a BMW a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben építi majd fel a debreceni gyárát, ahol kezdetben minimum ezer új munkahelyet teremtenek.

Forrás: www.dehir.hu