Hírek

Lorántffys hírek

Két hír a suli háza tájáról: elsősavató és tájékozódási futóverseny is volt.

ELSŐSAVATÓ 

Ebben az évben is nagy várakozás előzte meg az iskola hagyományos elsősavatóját. Mivel a járvány miatt változtatnunk kellett a szokásokon, ez a program is megújult, színesedett. Idén az elsősöknek minden nap kellett valamilyen próbát teljesíteniük, amelynek teljesítését menetlevélben, pecséttel igazoltak a pedagógusok. A feladatok között szerepelt többek közt ügyességi sportpálya, diólabirintus és feladatlap. Pénteken eljött a várva várt pillanat, az elsősavatás, amely fogadalomtétellel kezdődött. A Lorántffy-s kitűzők átadására osztálykeretben került sor. Az eseménysort a másodikosok által szervezett pizzaparty zárta.

lori1_605

 

TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÓVERSENY

A sport és a szabad levegő pozitív hatásai együttesen érvényesültek a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola ősz eleji szabadtéri rendezvényén.

Szeptember 18-án 58 csapat, összesen 120 tanuló mérte össze a rátermettségét és a gyorsaságát tájékozódási futásban. Közülük 21 csapat teljesítette hibátlanul a kitűzött pályákat. A program az Open Streets Day 2020 keretében került lebonyolításra.

Az Európai Diáksport Nap keretében a tanulók iskola körüli futáson vettek részt, illetve zsinór labda mérkőzéseket tartottak nekik a testnevelés órák keretében. Ezekkel a programokkal az iskola nevezett a Magyar Diáksport szövetség rendezvényeire.