Hírek

Idén is lesz nyúlfőző verseny

Az előző évekhez hasonlóan ismét a nyúlból készült ételeké lesz a főszerep a 17. Nyúlételek Gasztofesztiválján. A főzőversenyt október 17-én szombaton a szokott helyen, a Tócó-patak partján rendezik meg. Az esemény célja a nyúlhús és az ebből készült ételek népszerűsítése.

Bárki jelentkezhet a megmérettetésre, a résztvevők a környezetet is szépíthetik egy fa ültetésével.

A kampány az Agrárminisztériummal és az Agrármarketing Centrummal közösen zajlik, a promóció fővédnöke Nagy István agrárminiszter. A program fővédnöke Balázs Ákos alpolgármester, Debrecen józsai városrészének képviselője lesz.

nylfozo_alkp_700

A rendezvényen akár 40-50 fogás is készülhet a bográcsokban, amelyet zsűri értékel majd. Ennek elnöke Bede Róbert mesterszakács lesz. Az érdeklődők a látványkonyhában készült ételeket meg is kóstolhatják.

A szervezők fokozott figyelmet fordítanak a koronavírus elleni védekezésre. A város önkormányzatával karöltve minden jelentkező csapat egy fát ültet majd a Tócó-patak területén, ezzel csatlakozva az Ültessünk 10000 fát Debrecenben programhoz.

A versenyre jelentkezni személyesen a Józsai Közösségi Házban, vagy a 06 52/386-137 telefonszámon lehet. A nevezés ingyenes. Íme a részletek (felhívás, nyeremények, részletek, katt a KÉPRE):

csakny__l