Hírek

Kártya - amivel mindenki nyer!

Amire régen vártunk, megérkezett: júniustól már kiválthatók a Debrecen városkártyák a helyi állandó lakcímmel rendelkező polgárok számára, és számos kedvezményt igénybe vehetünk vele.

Néhány éve még irigykedve hallgattuk, hogy a legismertebb külföldi nagyvárosokban egyre több helyen vezették be a helyi lakosoknak kedvezményeket nyújtó kártyákat. A jó gyakorlatot látva egyre több hazai város is követte a példát, hogy ezzel erősítse a település megtartó erejét, és kifejezze a helyi lakosok iránti megbecsülését.

varoskartya1_resize_745

Debrecenben több éves tervezés, előkészítés előzte meg a városkártya bevezetését. A Belügyminisztériummal egyeztetve sikerült egy olyan konstrukciót megalkotni, amely egyedülálló az országban. Nemcsak egy egyedi sorszámmal ellátott plasztikkártyáról van szó, hanem az e-személyi igazolványhoz hasonló okos funkciókkal is rendelkezik. A kártya kiváltása után árkedvezményt kaphatnak a debreceni lakhelyű polgárok bizonyos szolgáltatások igénybevétele esetén, és az okos funkció lehetővé teszi, hogy akár otthonról, elektronikusan is válthatnak vele jegyet, bérletet a DKV járataira, nem kell a bérletpénztárak nyitvatartási rendjéhez igazodni.

Mire használható még a Debrecen városkártya? A tömegközlekedési jegyek, bérletek megvásárlásán túl 16-43%-os kedvezménnyel válthatók vele belépők, bérletek az Aquaticum Debrecen Strandra és a Nagyerdei Kultúrparkba. Egyelőre! De a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre folyamatosan bővül majd, amiről a kártyatulajdonosok a sajtóból és az internetről tájékozódhatnak.

varoskartya2_400

A kártya kiváltása minimális költséggel jár: igényléskor az 1000 forintos előállítási költséget kell csak a tulajdonosnak megfizetnie, miután lakcímkártyával igazolta, hogy debreceni állandó lakhelye van. A városkártyák gyerekek esetében 3 éves kortól válthatók ki, és használhatók. A kártyákat nem kell évente érvényesíteni, 3 évig használhatók, utána cserélni kell. Elköltözéskor a kártya érvényességét felfüggesztik, de nem válik érvénytelenné, visszaköltözéskor ismét aktiválható lesz a lejárati időn belül.

Hogyan juthatunk hozzá a Debrecen városkártyához? Józsán sajnos nincs értékesítési pontja. A helyiek legközelebb a Malompark bevásárlóközpont II-es épületében, a DV Parking ügyfélszolgálatán igényelhetik személyesen, hétfőtől csütörtökig 8-tól 17 óráig, pénteken 8-tól 16-ig. A Pallagi úti Visit Debrecen értékesítési ponton hétfőtől vasárnapig minden nap 10-től 18 óráig várják a kártyát igénylőket, és kiváltható még a DVSC Shopban is a Stadionnál, nyitvatartási időben.

Debrecen város vezetése bízik benne, hogy minél többen kiváltják és használják majd a városkártyát, ezzel is erősítve a városhoz kötődésüket, a debreceni lakosok közösségéhez való tartozásukat, és a kártya kedvezményeit kihasználva egyre több helyi szolgáltatást vesznek igénybe.