Hírek

Személyi változás a Józsai Településrészi Önkormányzatnál

Lajter Istvánné nyugdíjba vonulása miatt új ügyintézőt neveznek ki a Józsai Településrészi Önkormányzat helyi irodájának vezetésére. Herman Sándor 2020. július 7-től látja el a részönkormányzati feladatokat a Józsai Közösségi Központban lévő irodában.

Június 30-án töltötte utolsó aktív munkanapját hivatalában a Józsai Településrészi Önkormányzatnál Lajter Istvánné, akit minden helyi lakos csak Margóként ismer. 22 évig töltötte be ezt a munkakört, és a több mint két évtized alatt magas szakmai tapasztalatra tett szert. Ügyfélszolgálati idején kívül szoros kapcsolatot tartott a Városházával, naprakészen tájékozódott az új jogszabályokról. Az ügyintézésen kívül tanácsokat is adott a helyieknek, hogy hivatalos ügyeikkel hová, kihez fordulhatnak.

marg_700_700

Hivatalba lépésekor a Felsőjózsai utcai önkormányzati épületben kezdte a munkát, majd a Józsapark átadáskor költözött a Józsai Közösségi Központban található irodába. Ám tevékenysége, munkavégzése nem korlátozódott a hivatali épületre, elmondhatjuk róla, hogy ügyfélszolgálati irodája volt az egész település. Az utcán, a piactéren, bárhol szívesen nyújtott információt a lakosságot érintő önkormányzati ügyekkel kapcsolatban. Szoros szakmai kapcsolatot tartott Balázs Ákos képviselő úrral és a város képviselőtestületével, tolmácsolta a lakossági kéréseket, véleményeket.

Mivel a Szociológia és Szociálpolitika Tanszéken szerezte diplomáját a Debreceni Egyetemen, különös érzékenységgel fordult a szociálisan hátrányos helyzetűek és az idősek felé. Páratlan türelemmel, empátiával fogadta őket, és igyekezett nekik segítséget nyújtani. Ebben a szellemben adja át hivatalát az utódjának, aki átveszi helyét az irodában. Hamarosan őt is bemutatjuk olvasóinknak. De addig is bizonyára sokan lesznek, akik tőle fognak érdeklődni egy-egy hivatalos ügyben, tőle kérdezik meg, mikor lesz lombzsák osztás… mert a szívünkhöz nőtt, összeforrt a település önkormányzati életével.

Mindannyiunk nevében köszönjük fáradozását! Kívánunk nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog nyugdíjas éveket, és jó pihenést a 22 évnyi lelkiismeretes, másokat segítő munka után!