Hírek

Elkészült a Gönczy ovi tornaszobája

Átadták a Gönczy Pál Utcai Óvoda új 140 négyzetméteres akadálymentesített épületszárnyát, ami tornaszobát is tartalmaz. Az intézmény hosszú évek óta várt erre a lehetőségre, hogy biztosítani tudják az egyre bővülő gyermeklétszám mozgásigényéhez szükséges feltételeket. A beruházás 110 millió forintba került.

Idén januárra készült el az 140 négyzetméteres akadálymentesített új épületszárny a Gönczy Pál Utcai Óvodában, ami tartalmazza a hatvan négyzetméteres tornaszobát, amelyhez öltöző és mosdó is tartozik. A koronavírus-járvány miatt a gyerekek nem tudták eddig használni, pedig a korosztályuknak kifejlesztett eszközparkot is kaptak hozzá. Az óvodában azért volt szükség a tornaszobára, mert a kicsik mozgásfejlesztésére nem volt terük.

img_8683_k2_resize_640

– Az óvodáskorban hároméves kortól már nagyon fontos, hogy megszerettessük a gyerekekkel a mozgást, hisz ez testileg, lelkileg, értelmileg is fejleszti a személyiségüket – emelte ki Deák Józsefné, a Gönczy Pál Utcai Óvoda vezetője.

A gyerekek korábban a szomszédos iskola tornatermét használhatták, de a mindennapos testnevelés és az egyre növekvő gyereklétszám miatt erre már nincs lehetőség. Kósa Lajos országgyűlési képviselő az átadáson hangsúlyozta: a városrész lakosságának növekedésével újabb fejlesztésekre van szükség.

– Józsa azon ritka települések közé tartozik ahol nem csökken, hanem nő a gyereklétszám. Itt különösen örömteli gond az, hogy egyre több gyerekintézményeknek egyszerűen fejlesztésre van szüksége – fogalmazott Kósa Lajos.

img_8744_15_resize_640

Balázs Ákos alpolgármester azt mondta, hogy ez a város egyik legjobb óvodája, ahol most egy tornaszobával gazdagodott a közösség. Az intézmény most pályázik az örökös zöld óvoda címre, a környezeti nevelés mellett előtérbe kerül az egészséges életmódra nevelés is. A Debrecen 2030 program részeként szeretnék azokat a lehetőségeket bővíteni, amik a fiatal generáció javát szolgálják.

img_8711_k7_resize_640

– Azon túl, hogy Alsójózsán az óvodát felújítottuk, megépült a Ground Sportcentrum Józsán, most pedig elkészült ez a tornaszoba, a későbbiekben két bölcsődét, egyet Alsó- és egyet Felsőjózsán szeretnénk építeni – tette hozzá Balázs Ákos.

A tornaszobát tartalmazó épületszárny megépítése 110 millió forintba került, amit állami és uniós forrásból finanszíroztak.

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN, KATT IDE! 

Forrás:
http://www.dehir.hu/debrecen/birtokba-vehettek-az-uj-tornaszobat-a-gyerekek-a-jozsai-ovodaban/2020/06/18/