Hírek

Egy örökös ökoiskola hétköznapjai a digitális oktatás idején

A rendkívüli helyzet éppen azon a héten kezdődött, amikor a Gönczyben Víz világnapját ünnepeltük volna. A korábbi terveinket meg kellett változtatnunk és egy új formát kitalálnunk.

digitlis_let_422_483

Így március 23-án minden tanulónkhoz eljutott az osztályfőnökök segítségével egy tesztsor, mely egyben a #school felület próbája is volt. Ugyanis iskolánk ezt a programot választotta a digitális oktatás színteréül.  Emellett rajzpályázatot hirdettünk: Mit tudsz tenni a saját életedben, a környezetedben a klímaváltozás ellen! Közel 70 pályamű érkezett, melyből a legjobbakat az alábbi linken megtekinthetik: http://gonczy.hu/hirek/viz-vilagnapja-rajzpalyazat-eredmenye

Örökös ökoiskolaságunk legfontosabb programsorozata a Föld hete, melyet hosszú évek óta ünneplünk különféle változatos, az egész iskolát megmozgató tevékenységekkel. Most ez a hét is az online térben került megrendezésre. A hét minden napjára készítettünk a tanulóinknak feladatsorokat, melyet szintén a #school felületén keresztül tudtak megoldani a gyerekek. A feladatok az év élőlényeiről, a megújuló energiaforrásokról, a környezetvédelemről és a környezetkímélő hulladékgazdálkodásról szóltak. Iskolánk tanulóinak 88%-a vett részt a Föld hete megünneplésében ebben a rendkívüli időszakban.

Egész heti teljesítményük alapján a legaktívabb és legeredményesebb alsós és felsős osztály megtisztelő címet a 2.b és az 5.b osztály érdemelte ki. Gratulálunk nekik!

A hét utolsó napját, mely hagyományosan a szelektív hulladékgyűjtés napja szokott lenni, a Változtatások napjának neveztük el. Ezen a napon egy 6 pontból álló tevékenységsorból választhattak a családok, mellyel a közvetlen környezetükben tehették meg az első lépéseket Földünk védelmében. Erről is sokan készítettek beszámolót!

Emellett szintén hirdettünk irodalmi- és rajzpályázatot is. Olyan sok pályamű érkezett, hogy az alkotások elbírálása még folyamatban van. A legjobb alkotások szintén iskolánk honlapján lesznek majd megtekinthetők.

Fazekas Sándorné
Ökológiai munkaközösség vezető