Hírek

Az élet első pillanatai - öröklétbe írva

"A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség."

Lehet-e szavakkal szebben leírni a gyermeki lét lényegét Gárdonyi Géza sorainál? A régiek azt vallották: a gyermek Isten tenyerén él, félig égi, félig földi létben. Gyermekáldás: így mondták, amikor kisbaba született, és égi ajándékként tekintettek rá. Ebben biztos van igazság, mert nincs olyan ember, akit a mai rohanó világban, a nyüzsgő hétköznapokban, gondjai közepette is el ne varázsolna egy kisgyermek tekintete, és meg ne állna egy pillanatra gyönyörködni ebben a csodában. Huszti Kitti, az Egyemmeg Babafotó Stúdió megálmodója élethivatásának választotta, hogy fényképezőgépével megörökítse az élet kinyílásának első pillanatait, képekre varázsolja azt, amit Gárdonyi Géza szavakkal írt le.

„A gyerekek olyanok, mint az angyalok. Mert mi más is lenne az angyal, ha nem az Isten gyermeke?” – teszi fel a kérdést Jaroslaw Iwaszkiewicz, lengyel író az egyik művében. Ez a kérdés már évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget, és a mai, fejlett tudomány sem fejtette még meg az élet titkát. Vajon az emberek alkották meg képzeletükben a gyermekek képére a felhőkből alászálló angyalokat, vagy az angyalok születnek le közénk gyermekek képében? Egy biztos, hogy a gyermek születése kegyelmi pillanat, egy varázslat, és azt sem tudjuk, hogy van-e a végtelen univerzumban máshol ehhez hasonló.

babafot_960

Ám ez a pillanat hamar elillan, a kis angyalkákat elragadja az idő. Hamar felcseperednek, leszállnak Isten tenyeréről, felnőtté válnak, hogy azután ők teremtsenek csodát. Szeretnénk megőrizni ezt a pillanatot, legszívesebben megállítanánk az idő múlását. Huszti Kittit, a fiatal fotóst is ez motiválta, amikor hivatásának a babafotózást választotta. A Józsapark emeletén berendezett, exkluzív műtermében valódi angyalokat fényképez: 1-2 hetes újszülötteket, 6-8 hónapos babákat, és egy éves születésnaposokat. A meghitt, nyugodt, baba- és mamabarát környezetben, négyféle stílusban kialakított fotóhelyszínen készíti a varázslatos babafotókat. Nem elkapott pillanatok ezek, hanem gondosan megtervezett, megszerkesztett műalkotások. Mi a titka ezeknek az angyali fotóknak?

-Azt vallom, hogy a gyermek a családban nemcsak egy utód, hanem ajándék is. Minden pillanatban egy kis csoda, és ezeket a pillanatokat örökítem meg a fényképeken. Itt a babák szeretetteljes bánásmódban részesülnek, nagy türelemmel, odafordulással végzem ezt a munkát. Nem egy kellemetlen procedúra számukra a fotózás, mert mindig az ő igényeiket tartom szem előtt. A berendezést, a stúdiókörnyezetet nem helyettesíthetik az otthoni környezetben készített mobilos felvételek. Itt az egyedi, igényesen elkészített kézműves ruhácskákban, ideális környezetben, optimális megvilágítással, nagy szakmai odafigyeléssel készülnek a képek. A digitális felvételek nemcsak kompozíciójukban, hanem technikailag is magas színvonalúak, jó minőségben nyomtathatók, nagyíthatók, sokszorosíthatók.  Olyan pillanatokat örökítek meg, amelyek soha nem térnek vissza, de a kép megőrzi az emlékezetnek. Azt vallom, hogy azok fedezik fel ezeket a pillanatokat, akik nagy-nagy szeretettel és alázattal tekintenek a gyermekekre, az ilyen bánásmód mellett csillan meg bennük az a földöntúli szépség, ami mindenkit megérint.

A fotózáson kívül egyedülálló tanácsadási szolgáltatást is nyújt a szülőknek, a kismamáknak a stúdió. 2-3 hetes rendszerességgel Tudatos Anya Szemináriumsorozatot tartanak, ahol neves szakemberek készítik fel a szülőket a babavárásra, az újszülöttek fogadására, a gondozási-nevelési faladatokra, a kismamák egészséges életmódjára. A következő alkalomról tájékozódhatnak facebook oldalunkon.

A fotózásra előzetes időpontfoglalás, a szemináriumi foglalkozásra regisztráció szükséges. Ha olvasóink még több angyali babafotót szeretnének látni, kattintsanak az Egyemmeg babafotózás közösségi oldalára, ahol megtalálják a babafotó stúdió elérhetőségét és a Tudatos Anya Szemináriumsorozat aktuális témáját.

www.facebook.com/babafotozasdebrecen

www.instagram.com/egyemmeg_babafotozas

 

Szarka Margit