Hírek

Játékosan ünnepelték a zene világnapját

Az Alsójózsai Nyugdíjas Egyesület megmutatta, hogy nemcsak énekelni és táncolni szeretnek, otthon vannak a zenetörténetben is.

jtk01_resize_700

1975 óta ünnepeljük a Zene világnapját Yehudi Menuhin, a világhírű karmester kezdeményezésére. Célja az volt, hogy a zene által közelebb hozza egymáshoz az embereket és kultúrákat, rávilágítson a zenében rejlő közös értékekre.

jtk02_resize_700_01

Köztudott, hogy az alsójózsai nyugdíjasoktól nem állnak messze a különböző zenei műfajok, hiszen Nótakörükkel sok zenei rendezvényen felléptek már, és tánccsoportjuk is többféle stílusú muzsikára készített koreográfiát. Ott látjuk őket a népzenei, komolyzenei hangversenyeken is lelkes közönségként.

jtk03_resize_700

Az idén nem hallgatóként, hanem aktív játékosokként ünnepelték a zenét. A Józsai Közösségi Ház munkatársai által összeállított vetélkedőn bizonyították be, hogy zenei ismereteik nem koptak meg az évek során. Felismerték a rádióban, tévében hallott dalokat és előadóikat, és a zenei totóban is kitűnő eredményt értek el. A zenei csapatversenyben mindannyian kiválóan szerepeltek.

A jó hangulatú délután bebizonyította, hogy a zene nemcsak összehozza az embereket, de gyógyszer is testnek-léleknek, kiváló hangulatot teremt, és jókedvre derít mindenkit, kortól függetlenül.