Hírek

Új borok, új pincészetek a Borhálóban

Megérkeztek boltunkba az első 2019-es borok.

A Csabagyöngye Európa legkorábban érő szőlője. Idén augusztus 12-én kezdték a szüretet, Így már lehetőség adódott, hogy szeptember első napjaiban palackozzák is. Ezért vásárlóink még a szüret igazi beindulása előtt megkóstolhatják. Az erjedést követően néhány napon belül palackozásra került a sor, hogy a bor minél inkább megőrizze az eredeti szőlőízeket, illatokat. A halványsárga színű, szőlővirág illatú, enyhén muskotályos ízű primőrbor gyümölcsös jellegét tovább erősíti az erjedésből visszamaradt könnyű édesség és szénsav. A 2019-es évjáratban szándékosan hagytak 2,5 g maradék cukrot, ami még inkább a gyümölcsösséget fokozza.

Több visszajelzés alapján kiváló lett a 2019-es Lisicza primőr rosé. Testben inkább vékony, de varázslatos illattal, izgalmas, Néróra jellemző gyümölcsös ízvilággal rendelkezik. Augusztus 25-i szüretből származik a szőlő. Halvány rózsaszín színű, gyümölcsös illatbomba , ízében könnyed, citrusos jellegű és játékos. Egy bor, ami feldob, ami mosolyt csal az arcodra. Összetétel: Néró, minimális mennyiségben Medina.

Nagyon jól sikerült a szekszárdi primőr szüret is. Borfesztiválon kóstoltuk a Mészáros Pince ’19-es rozéját: fantasztikus, bomba íz és illat jellemzi. Illata határozott és tiszta, benne sok gyümölcs és elegancia, ízében friss, kifejezetten üdítő hatású, jó savakkal, hosszú utóízzel.

A Szentpéteri Pincére jellemző tisztaság és üdeség határozza meg az idei első Irsai Olivér borunkat. Zöldes sárga színe vonzóvá teszi. Könnyed és elegáns megjelenése mellett bodza és szőlő illatával lep meg. Behízelgő bor, melynek kóstolásakor mintha egy fürt szőlőt szemezgetnénk.

Szekszárd déli határában a festői szépségű  Faluhely-dűlőben, 100 hektáron gazdálkodik és alkotja meg kiválóbbnál kiválóbb borait a Bodri Pincészet. Boraik rendszeres szereplői és díjazottjai nagy nemzetközi versenyeknek. Első Borhálós tételük egy 2018-as Kékfrankos.

A villányi Vylyan péncészet Ördögszántotta tétele után eljött maga az Ördög is. Névadója a legenda szerelmes Ördöge. Nem kifinomultsága, hanem életereje az, ami rabul ejt. Érett gyümölcsösségében a szilvára, a kökényre és a feketeszederre, míg fűszerességben a fahéjra és a kardamomra jellemző jegyek jelennek meg. 

Október 12-én szeretettel várunk mindenkit a 2019-es Józsai Szüreti Napokon is. Finom borokkal és szilaj muzsikával készülünk az idei ünnepségre, míg a Grundon fröccsterasszal készülünk egy kellemes délutáni mozgás utáni kvaterkára.

borhl_343_343

Részletekért figyeljétek facebook posztjainkat és hirleveleinket!

www.facebook.com/borhalojozsa

Cím: Józsapark emelete

Nyitva: H-P: 11-19, Szo: 8-14