Hírek

„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet kapott

Május 30-án két debreceni iskola vehetett át ilyen elismerést - az egyik a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, melyet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adott át.

kp1_700

Több mint 200 diák tanul a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában. Az intézményben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy tudatos fogyasztóvá neveljék a fiatalokat. Számos programot szerveznek ennek érdekében, és most ezekből alakítottak ki egy egymásra épülő nevelési rendszert. 

kp2_700

Ez a program nagyon tág területet ölel fel, hiszen sok minden beletartozik. Nemcsak a fogyasztóvédelem, hanem a környezetvédelem, az internethasználat, a pénzhasználat, a pénzzel való bánásmód - mondta Czifra Ildikó, a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola intézményvezetője.

Az intézmény ennek a programnak köszönhetően elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet”. Az ünnepségen Balázs Ákos, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte: arra kell törekedni, hogy a fiatalok minden lehetőséget megkapjanak ahhoz, hogy ötleteiket megvalósíthassák.

kp3_700

- Mi minden lehetőséget megadunk ahhoz, hogy ezeket a gondolatokat, ami a diákok fejében van, meg tudják valósítani, és olyan életmódot tudjanak kialakítani, ami megfelel a tanultaknak, az elvárásoknak - emelte ki Balázs Ákos.

A címet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át. Köszöntőjében azt mondta, azok az intézmények kaphatják meg ezt az elismerést, akik felismerték, mennyire fontos a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése. 

- Már az általános iskolás generáció is sajnos a fogyasztói társadalom célcsoportja, ezért nagyon fontos, hogy kialakuljon bennük a szűrő, amelyet tudatosságnak nevezünk. Tudják azt, hogy vásárlás során mire kell figyelni, mit szükséges megvenni, vagy mi az, amit hanyagolni szükséges - hangsúlyozta Keszthelyi Nikoletta.

kp4_700

Az országban eddig 62 intézmény nyerte el „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet”. A megyében öt, Debrecenben pedig három iskola kapta meg eddig ezt az elismerést.

TOVÁBBI KÉP A GALÉRIÁBAN, KATT IDE!

Forrás: www.dehir.hu

Cikk és video:

http://www.dehir.hu/debrecen/dijban-reszesultek-a-fogyasztoi-tudatossagra-nevelo-debreceni-iskolak/2019/05/30/