Hírek

Szívességcsere központ is lesz - számítanak a lakosokra

A józsaiak szívesen vesznek részt a környezet megszépítésében, erre hamarosan szervezett keretek között is lehetőségük lesz. Az önkormányzat és egy helyi civil szervezet a közterületek zöldítésében is számít a lakosokra.

190613-jozsa-a_mi_kertunk-ba-mj_8_resize_745

A Szentgyörgyfalvi úti orvosi rendelő mögött mosolygós virágágyást láthatnak a Józsán élők és az arra közlekedők. A színpompás növényzetet a Dehusz munkatársai ültették, a zöld területet azonban nemcsak ők gondozzák.

190613-jozsa-a_mi_kertunk-ba-mj_23_resize_745

Szalóki Péter egy barátjával döntött úgy, hogy a fűnyírással segítenek a közmunkásoknak.

- Egy úriember fölvetette, hogy milyen nagy a gaz az orvosi rendelő mögött, és azt gondoltuk, a felvetést kövesse tett. Nekiálltunk, és egy szombati napon nem egészen két óra alatt megoldottuk a problémát - mondta Szalóki Péter.Ez az eset nem egyedi Józsán, erről beszélt csütörtökön délután a városrész önkormányzati képviselője. Balázs Ákos azt mondta, az itt lakók rendszeresen részt vesznek a közösségi területek megszépítésében, a múlt hónapban átadott Józsa Grund köré is huszonöt fát ültettek önkéntesek segítségével.

190613-jozsa-a_mi_kertunk-ba-mj_5_resize_745

A társadalmi munkát hamarosan kibővítik. A család- és gyermekjóléti központ irányításával szívességcsere központot hoznak létre a városrészben, így nemcsak a közterületeken, hanem közvetlenül egymásnak is segíthetnek a józsaiak.

190613-jozsa-a_mi_kertunk-ba-mj_34_resize_745

- Vannak közöttünk olyan emberek, akik nem tudják a ház előtti területet rendben tartani, lekaszálni a füvet, vagy télen a havat ellapátolni, ezek élő példák, amiket mondok. Szeretnénk összekapcsolni azokat az embereket, akik segíteni akarnak, és akik segítséget szeretnének kapni, a családsegítő központ erre kiválóan alkalmas - nyilatkozta Balázs Ákos önkormányzati képviselő.

190613-jozsa-a_mi_kertunk-ba-mj_3_resize_745

Közben folytatódik a zöldterületek szépítése is. A következő hetekben a Tócó-patak partján fákat ültetnek majd, a posta előtt közösségi kertet alakítanak ki, a hónap végén pedig közös parlagfűirtásra hívják a józsaiakat.

FORRÁS, további képek és video: dehir.hu

http://www.dehir.hu/debrecen/mikertunk/2019/06/13/