Hírek

NYITNI-KÉK ILCO Egészségnap volt Józsán

Március 30-án szombaton tartotta meg a Debreceni ILCO Egyesület a Józsai Közösségi Házban a III. Nyitni-kék ILCO Egészségnap rendezvényét.

ilco_3_resize_640

A sikeres előkészítésnek köszönhetően szép számmal felkeresték a rendezvényt az ILCO tagjain kívül az érdeklődők, főleg a helyi lakosok. Sikerült bevonni a piac területén tartózkodó személyeket, akik között szórólapokat osztottak, amelyekből a parkolóban álló gépkocsik szélvédője mögé is jutott. A szórólapos tájékoztatás célja minden évben, hogy felhívják a figyelmet a vastagbél-daganatok korai felismerésére, a szűrővizsgálat fontosságára.

 

ilco_1_resize_526

Bátori Józsefné, az egyesület elnöke nyitotta meg az egészségnapot, és ismertette a rendezvény célját a Közösségi Ház bejárata előtt összegyűlt hallgatóság számára. A megnyitó után ismertették az Egészségügyi totó helyes megoldását, és a telitalálatos szelvényt kitöltők tárgyjutalmat vehettek át.
Ezután folyamatosan zajlott az ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterinszint- és testtömegindex mérés, melyen szinte minden jelenlévő részt vett.

ilco_2_resize_525

A színházteremben Dr. Varga Attila docens élvezetes stílusú előadást tartott urológia témakörből, válaszolt az előzőleg benyújtott kérdésekre. Dr. Németh Attila, az ILCO Egyesület orvos vezetője hasonló stílusban folytatta a szűrésekről szóló igényes előadását. Kovács Erika, sztómaterápiás ápoló a szűrések, illetve orvosi felülvizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet. Ezeket a szolgáltatásokat az Alapítványi Coloproctológia Szakrendelés korszerűen felszerelt rendelőben, előre egyeztetett időpontban biztosítja a jelentkezőknek és az egyesület  tagjainak is.

A Coloplast, ConvaTec, Dansac, B. Braun gyártók sztómaterápiás eszközeinek és ápolási termékeinek bemutatását is Kovács Erika végezte, melynek keretében hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket.
Kora délután ért véget a sikeres rendezvény, melynek célja természetesen az, hogy a vastagbél rákot megelőző szűrésen való részvételre buzdítsa a megjelenteket. Bátoriné Eszter a nap végén megköszönte a rendezvény önkéntes segítőinek és a megjelenteknek a részvételt.