Hírek

Tájékozódási gyaloglás – ön próbálta már?

A tavasz beköszöntével ismét a természetbe csábítják a gyalogolni vágyókat, akik szabadtéri testmozgással szeretnék megőrizni az egészségüket. Csoportosan és egyénileg is lehet nevezni a május 11-i gyaloglónapra.

Reggel 9 órától rendezik meg a „Nowathlon” tájékozódási gyaloglást a Józsa - Tócó-völgy – Nagyerdő - Józsa útvonalon május második szombatján. A sportrendezvény a Magyar Szabadidősport Szövetség, a NOWA nordic walking program, a DRSE és a DMK Józsai Közösségi Háza együttműködésével valósul meg. A szervezésben a Józsai Nordic Walking Klub tagjai vesznek részt.

jakie-kijk_700_700

A gyaloglónapra nevezőknek egy térkép segítségével kell megkeresniük a haladási útvonalat, a rajta megjelölt pontok érintésével. A józsai klub tagjainak hitvallása, hogy gyalogolni csapatban igazán jó móka, ezért baráti, munkahelyi közösségek, családok jelentkezését is várják az egyéni nevezők mellett. A nordic walking népszerűsítése érdekében fontos, hogy a csapatokban legalább egy tagnak gyaloglóbottal kell teljesítenie a távot.

Előnevezésre is van lehetőség május 5-én 12 óráig, a 0630-257-30-72-es telefonszámon Herbákné Ilyés Ilonánál, vagy a herbakneili@gmail.com elektronikus levélcímen, de a helyszínen is van lehetőség a nevezésre a rendezvény napján 8.30-tól. Nevezési díj nincs, a részvétel mindenki számára, életkortól függetlenül, ingyenes.

nowathlon_plak__t_745