Hírek

Felsőjózsai nyugdíjasok „kalandjai”

Első félévi, várva várt programjaink élményeiről szeretnék beszámolni a nyugdíjas olvasóinknak:

Egy napsütéses napon látogattunk el a Déri Múzeumba, ahol több időszaki kiállítást is megtekintettünk:

 

dri1_700

„Kossuth Lajos azt üzente” címmel a Zoltai Teremben a ’49-es emlékkiállítás anyagát láthattuk, mint pl. a szent korona másolatát. „A piramisok országában” (Soós Rezső egyetemi tanár utazása Egyiptom földjén) című tárlattal pedig betekintést kaptunk az ország egyedülálló kulturális értékeibe.

dri2_639

Ezután a „A Csillagos Ég Lakói” régészeti tárlatban, a „Fegyvertörténeti” tárlatban, majd pedig a„Régi Képtár” képzőművészet kincsiben gyönyörködtünk, végül a Déri emlékterem zárta a sétánkat. A program fénypontja a „Munkácsy-trilógia” megtekintése volt, ahol érdekes információkat hallgattunk a képek készítéséről.

posta3_855

A DELIZSÁNSZ Postamúzeum volt a következő helyszín, ahol nagyon különleges kiállítás mutatja be a posta történetét képekben és használati tárgyak által Mária Terézia idejétől a közel múltig. Kalandos telefonbeszélgetést és a csőposta használatát is kipróbálhattuk.

Innen a főterén felállított „Máté Bence világhírű természetfotós” képeit tekintettük meg. A bemutatott képekkel csodálatos világba nyertünk betekintést. 

Tóthné Szatmári Mária klubtag