Hírek

Ünnepel a Bushido Karate Sportegyesület!

Megalakulásának 30. születésnapját ünnepli a Hajdú Bushido Karate Sportegyesület, mivel 1989. október 10-én volt az első shotokan karate edzés Józsán, azóta Debrecen belvárosában, Bocskaikertben, Bihartordán, Nagyrábén, és Tégláson indultak el szakosztályai a Bushidonak.

A három évtizedes munkának és az egész Hajdú megyét benépesítő szakosztályoknak köszönhetően nyerte el 2018. decemberben az egyesület a Debrecenei Értéktár Bizottságnál azt a megtiszteltetést, hogy a Bushido Karate Sportegyesület tevékenysége bekerült a Debreceni Értéktárba.

nnepel1_745_745

Idén február 16-án Hajdúnánáson a IX. Hódos Imre Kupán vettek részt a Bushidos versenyzők, ahol a házigazda Kis Zoltán 6. Dan Sensei a legnagyobb létszámú nevező klub külön kupával lepte meg az egyesület elnökét Őri Krisztián 3. Dan Senseit, mivel 33 versenyzővel (plusz 5 felnevezéssel) és 19 csapat számmal indult a Bushido az emlékversenyen. A kupán 44 csapat 217 egyéni nevezést, felnevezéssel 259 egyéni versenyzőt indított a tatamin.

Versenyzők: Eőry Zoárd, Hadzsi Zétény, Kocka Botond, ifj. Őri Attila, Kollárik Luca, Szabó Lóránt, Lisztes Tamara, Szabó Máté, Harangozó Dóra, Őri Panna Krisztina, Gargya Péter, Szabó Kitti, Lakatos Levente, Márton Balázs, Kiss Boglárka, Lossos Balázs, Bodó Miklós, Török Ábel, Őri József Béla, Bodolai József, Oláh Máté, Dobos Tifani, Kiss Georgina, Török Olivia, Jámbor Zsófia, Bessenyei Máté, Orosz Adrián, Fekete Dániel, Kukuts Csilla, ifj. Jámbor István, Makra Gabriella, Szabó Nikolett, Sarádi Gyöngyi.

Edzők: Jámbor István, Jámborné Molnár Éva, Sipos László, Pántya László, Kollárik Péter, Győri István, Őri Krisztán.

nnepel2_745_745

Az eredmények tekintetében sok figyelmre méltó teljesítmény született a felkészülési kupán, mivel többen elhozták az egyéni vagy csapat számok első helyét, illetve volt aki duplázott, mivel mind forma gyakorlatban, mind küzdőgykorlatban az élen tudott végezni. De ugyan ilyen értékes az idősebb vagy magasabb fokozatúak közötti dobogós helyezés a felnevezés során, akár csak a szép számú fehér öves bushidos versenyző első megmérettetése, bármilyen eredménnyel is végződött.

Csapatok közötti pontversenyben a Bushido elhozta az első helyet, mivel az egyéni és a csapat versenyszámokat is figyelembe véve 61 éremmel zárta az éremtáblázatot, ezért a legeredményesebb klub kupát is átvehette a verseny végén a klub elnöke Sensei Őri Krisztián, így méltán mondhatjuk a Hajdú Bushido Karate Sportegyesületnek, hogy “Boldog 30. születésnapot BUSHIDO!”.

Oss!
Sensei Őri Krisztián 3. Dan
elnök
Bushido Karate Sportegyesület