Hírek

Megújul az alsójózsai református gyülekezeti ház

"Presbitériumunk célul tűzte ki egy olyan ház létrehozását, mely a gyülekezeti alkalmak, a hitéleti-, közösségépítő-, kulturális és művészeti táborok mellett alkalmas több napos zarándoklatok, lelkigyakorlatok, spirituális napok szervezésére is."

Életünk tagadhatatlan és általánosan jellemző velejárója lett a felgyorsult élettempó. Tapasztalatunk szerint egyre több ember igényli e „pörgésből” való kilépést, a megállást. Egyre többen keresik a csendet, a szemlélődést, az elmélyülést, vagyis az eredendően emberi lépték megtalálását. Ennek elősegítésére Gacsályi Zsolt, a Debrecen-Józsai Református Egyházközség lelkipásztora már 5 éve szervez gyülekezeti tagok, érdeklődők és a Tiszántúli Református Egyházkerület Pásztorációs Intézetében lelkipásztorok részére zarándoklatokat, lelkigyakorlatokat, spirituális napokat. 

Presbitériumunk célul tűzte ki egy olyan ház létrehozását, mely a gyülekezeti alkalmak, a hitéleti-, közösségépítő-, kulturális és művészeti táborok mellett alkalmas több napos zarándoklatok, lelkigyakorlatok, spirituális napok szervezésére is. Helyet ad bentlakásos, testi-lelki egészségmegőrző programok tartására; lehetőséget nyújt az elvonulásra, rekreációra mindazoknak, akik természetközeliségre, csendre, elmélyülésre, megpihenésre vágynak.

gyl.hz_641_641

Az alsójózsai gyülekezeti ház felújítása, átalakítása 2018. őszén saját erőből elkezdődött. Az épület külső és belső átalakításának kőművesmunkáit, a nyeregtető megépítését mesteremberek vezetésével és a gyülekezet férfi tagjainak önkéntes, 200 napi munkájával elvégeztük. A felújítást az EGYH-KCP-18 pályázaton nyert 2 500 000 forinttal tudjuk folytatni, melyből az épületgépészti felújítást, a fűtés- és vízhálózat korszerűsítést valósítjuk meg.

Ezúton azok támogatását kérjük, akik kezdeményezésünk mellé szeretnének és tudnak állni, hogy az épületben található helyiségek (szobák, fürdőszobák, étkező, gyülekezeti terem) burkolásának és festésének munkálatait elvégezhessük.

Köszönettel vesszük önkéntes munka, adó 1%-a (Józsai Reformátusokért Alapítvány, adószám: 18992355-1-09) és anyagi támogatás felajánlását egyaránt. (Debrecen-Józsai Református Egyházközség, számlaszám: 60600163-12000038-00000000)

 

Támogatásukat köszönjük!

A Debrecen-Józsai Református Egyházközség Presbitériuma