Hírek

Gönczys diákok vitték az iskola jó hírét

November-december a Bolyai Farkasról elnevezett tanulmányi versenyek megyei és országos döntőinek ideje. Ez az a verseny, ahol csak csapatban lehet dolgozni.

Az elmúlt héten hirdettek eredményt a magyar nyelv és irodalom verseny megyei fordulóján. A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola közösségének nagy örömére a matematika csapatverseny sikerei után az anyanyelvi versenyben is kiemelkedő eredményt értek el az iskola tanulói. Az egyik legrangosabb versenyen elért eredmények nemcsak azért fontosak, mert megmutathatták a kiemelkedő gönczys tehetséggondozó műhelyek eredményességét, hanem azért is, mert a legfontosabb nevelési céljaikkal is egyezik a verseny célkitűzése: csapatban gondolkodni, együttműködni, egymást segíteni.

A matematika megyei döntőn a Gönczyt a harmadik, ötödik, hatodik évfolyamról 5 csapat képviselte. Kiemelkedő teljesítmény, hogy az 1.2.3.4. és 10. helyezést is Gönczys csapat szerezte meg. Az országos döntőben Hajdú-Bihar megyét és a Gönczyt Dobi Máté, Gargya Péter, Kulcsár Áron, Szathmári Tamás 3.a osztályos tanulók képviselték, felkészítő pedagógusuk Ignáth Ildikó. A „Legek” versenyén, a november 24-i budapesti országos döntőn a gönczys csapat megvédte eredményeit: 7. helyezést ért el a 36 csapat közül.

gnczy_csapatkp_745_745

Az anyanyelvi megyei döntőn hat évfolyamról 15 Gönczys csapat vett részt, közülük hárman dobogós helyen végeztek. A versenyzés örömén túl az első helyezés mellett 2.3.8.10,11, és még számos értékes helyezést sikerült elérni. Az országos döntőben megyénket és az iskolát két Gönczys csapat is képviseli. Dobi Máté, Gonda Zente, Kulcsár Áron, Szathmári Tamás 3.a osztályos tanulók, felkészítő pedagógusuk Tófalusiné Pusztai Enikő. valamint Dobi Ábel, Gudász Roland, Halasi-Kovács Anna, Homonnai Léna 5.a osztályos tanulók, felkészítő pedagógusuk Budáné Hajdú Ágnes. Az országos döntő december 8-án lesz Budapesten.