Hírek

Lorántffys hírmozaik

Darulesen, bűnmegelőzési órák, elsősavató, elektromos zongorát kapott az intézmény - rövid hírek az iskolából.

Darulesen a Lorántffysok

Október 18-án a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola diákjai  Hortobágy-Darassa pusztára mentek el megnézni a darvak esti röpülését, amikor berepülnek éjszakázó helyeikre. 48 gyerek, négy pedagógus és néhány lelkes szülő vett részt a jó hangulatú kiránduláson.

daruv_01_720

Sok darumadarat láttak már a buszból is a kukorica tarlón  táplálkozni egészen közelről. A többezres madársereg vonulása nagy élmény volt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az élményt az egyik szülő drón felvételen is megörökítette.

daruv_02_534

 

Bűnmegelőzési órák a Lorántffyban

Október elején a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa, Bara Pál Sándor rendőr zászlós két alkalommal találkozott az ötödik évfolyammal annak érdekében, hogy megismerkedjenek a gyerekek a virtuális térben felvehető helyes magatartásformákkal. Beszélgetéssel és prevenciós filmekkel igyekezett a felhívni a tanulók figyelmet az internet veszélyeire, valamint az előforduló zaklatási formákkal.

b369nmeg_640_640

 

Elsősavató a Lorántffyban

Hangulatos ünnepség keretében avatták iskolássá a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola legifjabb tanulóit október 5-én. A hagyományos játékos hétpróbán a tapasztalatokkal felvértezett másodikosok segítették az elsősöket. A családias hangulatú rendezvényen a fogadalomtételt követően Dr. Czifra Ildikó intézményvezető asszony tűzte fel a gyerekeknek az összetartozást jelképező iskolai jelvényt. Az elsősavató ünnepség a másodikosok vendéglátásának köszönhetően remek hangulatú eszem-iszommal zárult.

els337savat_745_745

 

Új hangszer a Lorántffyban

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola a Pianínó Program keretében elektromos zongorát nyert. Az intézményben évek óta működik énekkar, aminek a munkáját nagymértékben fogja segíteni a hangszer. Az ének-zene órák színvonalát nagyban emeli a zongorakíséret, emellett a gyerekek hallását és tisztán éneklését is fejleszti. Az iskola tanulói eredményesen szerepelnek városi, valamint regionális népdaléneklési versenyeken. Az ehhez szükséges felkészülést is nagyban meg fogja könnyíteni a hangszer. Az elektromos zongora mobilitása miatt a továbbiakban az iskolai műsorokat, rendezvényeket is színesíteni hivatott.  A tanulók immár testközelbe kerülhetnek a hangszerrel, kipróbálhatják, és ez ösztönözheti őket a hangszeres zenetanulásra.