Hírek

Pályaorientációs nap a Lorántffyban

Immár második évben rendeztek októberben pályaorientációs napot a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola pedagógusai.

A pályaorientáció célja, hogy a kicsik és nagyok korosztályuknak megfelelően évek alatt egyre bővülő információkat kapjanak a különböző szakmákról, hivatásokról. Az idei Pályaorientációs Témanapot október 15-én tartotta az oktatási intézmény. Ezen a napon a 1-3. évfolyam az intézményen belül játékos feladatok segítségével ismerkedett a felnőtt-világ szakmáival. Az 1. b osztályos Grega Dávid édesapja interaktív előadást tartott a kicsiknek a biztonságos internethasználatról. A 4. osztály és a felső tagozatosok személyesen keresték fel az általuk kiválasztott szakmák képviselőit: jártak a mentőknél (4. évfolyam), a katasztrófavédőknél, azaz a tűzoltóknál (5. évfolyam), az Alföldi Nyomdában és a Médiacentrumban (6. osztály).

pment337_745_745

pt369zolt_745_745

ptv_745_745

A pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztály közvetlenebb információkat gyűjthetett. A hetedikesek a Kós Károly Művészeti Szakközépiskolában jártak, ahol az ötvös, divattervező, az animáció készítő tanulmányaiba nyerhetett betekintést. A nyolcadikosok a Schaefflernél (FAG) ismerhették meg a munka világát. Előadást hallgattak a cégről, a Schaeffler Akadémiáról, és az ott tanulható szakmákról, majd gyárlátogatáson vettek részt és a kilencedikesekkel gyakorlatozhattak a tanműhelyben.

pfag_500_667