Hírek

A fővárosban járt a NépmesePont

A Bálna kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumba kaptak meghívást az EFOP éves konferenciájára.

npmese_01_700

Az Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság szervezésében rendezték meg az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program éves konferenciáját november 19-én Budapesten. A konferencia keretében a résztvevők megismerhettek számos, európai uniós forrás segítségével megvalósított EFOP projektet, illetve az azok végrehajtása során alkalmazott jó gyakorlatokat, többek között az egészségügy, az oktatás, a köznevelés, a felzárkózás, valamint a család- és ifjúságügy területén. A konferencián jelen voltak az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkárságai, az EFOP végrehajtásáért felelős közigazgatási egységek és háttérintézmények, valamint a projektek kedvezményezettjei.

npmese_02_700

Megyénket a józsai Népmesepont képviselte a rangos eseményen. Nagy Mária, a DMK Józsai Közösségi Háza intézményvezetője, Vass Rozália és Szabó Judit, a Népmesepont munkatársai dia- és filmvetítéssel mutatták be a NépmesePontban folyó munkát. A konferenciára a mesejurtát nem tudták magukkal vinni, de a nemezszőnyegekkel és faragott bútorokkal igazi mesekuckóvá varázsolták bemutató standjukat, és kézműves bemutatót is tartottak. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára és Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója elismeréssel nyilatkozott a magyar népmeséket népszerűsítő programról, és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is gratulált a pályázathoz. A konferencia részvevői körében a NépmesePont standja aratta a legnagyobb sikert. A program tartalmi értékei mellett a részvevők méltatták a helyi népi iparművészek és kézműves mesterek munkáját is, a berendezési tárgyak igényes, magas szintű tervezéséért és kivitelezéséért.  

npmese_03_700

Az országos szakmai sikerhez gratulálunk az alkotóknak és a program munkatársainak. Ám az elismerés mellett az igazi sikert az jelenti ebben a pályázatban, hogy lehetőséget ad minél több gyermeknek a magyar népmesék és népi kultúránk megismerésére, a hagyományok éltetésére.

npmese_04_700