Hírek

Lorántffy, az Örökös Boldog Iskola

2018. október 1-jén Budapesten, az Erkel Színházban 1500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember jelenlétében adták át a Boldog Óvoda és Iskola okleveleket a boldogságóra magyarországi meghonosítói.

boldog_459_459 

A Jobb Veled a Világ Alapítvány címátadó ünnepségén többek között a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola is Örökös Boldog Iskola oklevelet vehetett át. Ennek előzetes feltétele volt a Boldogságórák bevezetése a pedagógiai programba és munkatervbe, megvalósításában pedig három különböző évfolyamon tanuló osztály vesz részt immár harmadik éve.

„A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a gyermekek elé, hanem, hogy vezérfonalat adjunk az óvodás és iskolás korosztálynak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek játékos felfedezésére adjunk lehetőséget.”

Bagdi Bella, a Boldogságóra Program elindítója és szakmai vezetője
személyiségfejlesztő énekesnő, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke

A pozitív pszichológia boldogságkutatásai alátámasztják, hogy a boldogságra való képességünk fejleszthető és a boldogság teremtő, fokozó és fenntartó stratégiák taníthatóak. Az ELTE PPK által tudományosan is igazolt program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás és iskolás korosztály számára, segít abban, hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban az optimista hozzáállást kialakítani.

boldog_605_605

Az alapítvány és támogatói jóvoltából minden intézmény ingyenes szakmai csomagot is kapott. A szakmai könyvek és munkafüzetek 10 egymásra épülő téma segítségével, lépésről lépésre ismertetik meg az ovisokkal és az iskolás korosztállyal a boldogság különböző összetevőit és feltételeit. A boldogságórákon végzett gyakorlatok erősítik az önbizalmat, a kitartást, fokozzák a koncentrációs képességet, fejlesztik a divergens gondolkodást és kreativitást is.