Hírek

Józsai lakosok szeméthalmot számolnak fel

Huzamosabb ideje áldatlan állapotok uralkodnak a 35-ös számú főút és a Kastély utca kereszteződésében: valaki vagy valakik rendszeresen itt rakják le a hulladékot.

Egy teljesen jogosan felháborodott józsai lakos jelezte a problémát, melyet ő úgy oldana meg, hogy Facebook-on szervezi, hogy a lakosság bevonásával számolják fel az irdatlan szemétkupacot. Eddig már sokan jelentkeztek.

szemt_745_745 

Az ideális az lenne, ha önkormanyzati közreműködéssel és a lakosság bevonásával szűnne meg az illegális hulladéklerakó, hiszen a sikernek akkor hírét lehetne vinni, továbbá így talán a lakók is jobban odafigyelnének a környezetükre. Az önkormányzat már több alkalommal számolta fel ezt az állapotot több milliós költséggel, de mindig megtöltődik szeméttel a terület, mely régebben a „dögkút” nevet viselte, így nem meglepő a sorsa.

Az önkéntes szemétgyűjtés ideje: szeptember 29-én 8-12 óra között lesz. 

helye_650_650

A szervező, akinél jelentkezni lehet: Géczy Andrea, facebookon lehet megtalálni (https://www.facebook.com/geczy.andrea) illetve a „Józsai Csoport. Bármilyen jellegű célra !” facebook csoportban vannak infók feltéve, melyből a legutóbbit itt megosztjuk:

"A 35-ös út és a Kastély utca sarkán lévő szeméthalom eltüntetése jövő szombaton, azaz 29-én 8-12 óra között lesz. 
Mindenki hozzon magával kesztyűt,lehetőség szerint lapátot, vasvillát/gereblyét, és szükség lenne legalább két talicskára is. Vastag talpú cipőben gyertek, nem tudni, hogy mi lehet a halomban. Szükség lenne még ragtapaszra, kötszerre, jódra, ezt én is tudok vinni valamennyit, de még valaki légyszi hozzon. (Ha valakinek megsérülne a keze). Akinek van, hozhat munkavédelmi szemüveget.

A konténert Tiborné Szabó Julcsiék biztosítják, a munkagépet Molnár Miklósbiztosítja,amit ezúton is még egyszer köszönök.  ♥️

Légyszi jelezzétek a bejegyzés alatt, hogy ki tud jönni, most már van konkrét időpont. Az eddig érkezett közel 20x2 feljánlott segítő kezet szintén köszönöm.  ♥️

Parkolni a másik oldalon fogtok tudni, ugyanilyen betonos bekötőút van, ott biztonsággal meg lehet állni és kiszállni. A szemétdomb oldalán légyszi azért ne,hogy a munkagépet és a teherautót ne akadályozzuk. 
És légyszi azt is jelezzétek, ki milyen eszközt tud hozni magával."