Hírek

Könyvajánló

Két izgalmas könyv: Tom Hanks-től illetve Steve Hockensmith-től.

tom_400_591

Tom Hanks: Különleges karakterek

A többszörös Oscar-díjas színész-rendező-forgatókönyvíró-producer, Tom Hanks néhány éve irodalmi igényű írásokat jelentet meg a The New York Times, a Vanity Fair és a The New Yorker hasábjain, ezúttal szépíróként mutatkozik be.

Közismert, hogy a színész rajong a régi, mechanikus írógépekért – mind a 17 történetben valamilyen módon megjelenik egy. Némelyikben főszereplő, más írásokban egyetlen utalás erejéig kerül elő ez a huszonegyedik században divatjamúlt régiségnek ható masina. A történetek színtere az Egyesült Államok – a nagy olvasztótégely, ahol mindenki különleges karakternek számít.

Tom Hanks időgépe visszarepít minket az 1939-es New York-i világkiállításra, ott leszünk egy kelet-európai bevándorló Újvilágba érkezésénél 1950 táján, belesünk egy második világháborús veterán családi karácsonyába 1953-ban, együtt ámulunk egy kaliforniai kisfiúval a különleges születésnapi ajándékán 1970-ben, beleszippantunk a 20. század utolsó évtizedeinek kisvárosi közegébe, és szörfölünk egy hullámlovas-paradicsomban az 1990-es években. Helyet kaptak a kötetben kortárs történetek is, de a szerző kikacsint a közeli jövőbe, sőt a Holdra is! Az írások szórakoztatóak, elgondolkodtatóak, igazi szellemi kalandra hívják az olvasót.

Dőljünk hátra a fotelben, és induljon az időutazás!

kiborg_500_500

Steve Hockensmith: Nick és Tesla szuper kiborg kütyükesztyűje 

Einstein ámokfutásba kezd! Darwin elveszíti a fejét! A Félhold-öbölben található tudományos múzeumban teljes a felfordulás, mert a történelem legnagyobb tudósainak robotmásai mindent romba döntöttek. A 11 éves ikerpár, Nick és Tesla Holt - mellesleg amatőr feltalálók- próbálnak rájönni a káoszt kiváltó okokra, amelyben segítségükre lesz legutóbbi kreálmányuk, egy szuper kiborg kesztyű, amelyre mindenféle kütyüket csatlakoztatnak.

 

övesd őket nyomozásuk során, és aztán a könyvben található rajzos leírások alapján te is megalkothatod saját kütyükesztyűdet, amely egyszerre négy elképesztő funkcióval rendelkezik. LED jelzőlámpa és vészriasztó, de hangrögzítésre és titkos üzenetek leleplezésére is képes.