Hírek

A Borhálóban augusztusban sem lesz uborkaszezon

Újabb kitűnő a lakóhelyünkhöz közeli beszállítóval sikerült megállapodnunk, így termékkínálatunkat a Hajdú Serház kézműves söreivel bővítjük, de emellet borkóstolóval is várjuk augusztus 10-én.

Kezdésnek három típust vezetünk be: egy világos szűretlen lagert, egy búza és egy barna sört.

Borokból is izgalmas tételek érkeztek a boltba. Elsőként a badacsonyi Borbély Családi Pincészet Tündérfije, amely a kéknyelű szőlőfajtát hozza közelebb a fogyasztókhoz. Új házasításuk 70% Kéknyelűből és 30% Olaszrizlingből készült.

Maul Zsolt Villányban fehér bort készített Cabernet Franc szőlőből.

Míg a vezető villányi borászok elkészítették az ’Y’ generációnak szánt könnyű vörösboraikat Redy néven. Nálunk Polgár Zoltán pincéjéből származik a palack.

Szekszárdról pedig a Mészáros Pince új cuvéeje a Prelude érkezett. A bor Brüsszelben debütált, és már az új generáció jegyzi, hiszen a Mészáros család legifjabb tagja Mészáros Péter és a Borháló vezető borásza Kathona Krisztián alkották, aki szerint „a Prelude az érzékek előjátéka, mely elvezet a lélek gyönyörének kertjébe”.

Buborék, buborék

habzó fehérek,

és gyöngyöző rozék!

 lisi_640

Végig kóstoljuk most

mind azt a bort, ami üde,

csillogó, illatos, és szép. 

Augusztus 10-én este 19:00 órától habzóbor kóstolót tartunk a józsai Borháló üzletben.

Felütünk néhány tételt, amit így a nyár közepén nem lehet kihagyni:

Lisicza Sándor – Buborka fehér – Pécs

Lisicza Sándor – Buborka rozé – Pécs

Babarczi Zsuzsa - Buborczi – Pannonhalma

Szeleshát – Szikrázó rozé – Szekszárd

Molnár Borház – Frizzante – Mór

Günzer Tamás – Céókettő – Villány 

De az este mégsem csak egy szokványos borsorral fog telni. Terveink szerint egy az Aperol spritzhez hasonló nyári fröccskoktél megalkotására vállalkozunk. Az új fröccs attól lesz egyedi, hogy a józsai Csipkerózsa Kft. Fűszeres kökénybora adja majd az alapját. Ehhez kóstoljuk hozzá a fenti sort, hogy kiválasszuk az ízben leginkább hozzáillő habzóbort. A születendő új ital nevét is ezen az estén találjuk ki. Ezzel indítjuk útjára Józsa új különlegességét.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet emailben, facebookon, telefonon, vagy személyesen a boltban lehet megtenni augusztus 8. este 19:00 óráig.

Elérhetőségek: jozsa@borhalo.com,  +36 30 602 0847

CÍM:

Józsapark emelete, (Húsbolt mellett)

Nyitva: hétfő-péntek: 11-19, szombat: 8-14

Facebook oldal ITT

 bh3_582_582_582