Hírek

Shotokan rövidhírek

Nagykárolyban, a Károlyi grófok városában edzettek a Hajdú Bushido Karate Sportegyesület tagjai Sensei Dr. Fazekas György nagykárolyi edző meghívására július 26-án, de előtte instruktori edzőtáborban vettek részt a Hajdú Bushido Karate SE edzői Hajdúnánáson.

hnns_745_745

Hajdúnánás adott otthont az SKS Szövetség instruktori edzőtáborának július 20-22 között. Első nap elméleti előadással és közgyűléssel indult. A gyakorlati rész szombaton kezdődött három edzéssel, amit vasárnap még két edzés követett. Formagyakorlatok (sochin, nijusiho, gojushiho dai, gojushiho sho, chintei) mellett a verseny kumite oktatása volt az edzések fő anyaga, melyet a szövetség elnöke Shihan Juhász Ferenc 7. Dan nagymester és több 5., 6., 7. Danos mester vezetett. Sensei Tímár Zoltán 5. dan mester funkcionális oktató edzésanyagot állított össze versenyzők számára, melyet a cívisvárosiak örömmel építenek be a hazai dojok napi munkájába.

nagykroly_745_745 

A shotokan karate edzéseket Nagykárolyban Shihan Livius Bunda 7. Dan szerb nagymester vezette, ahol a formagyakorlatok WKF olimpiai standardnak megfelelő kivitelezését tanulmányozhatták Sensei Őri Krisztián és tanítványai.

A házigazdák csodálatos programszervezésének részeként, az edzések mellette a cívisvárosiak megtekintették a gyönyörű állapotban lévő Károlyi kastélyt és a majd ezer éves kaplonyi ferences kolostorban található Károlyi családi kriptát.