Hírek

Mesésen telt a délelõtt

Közös interaktív mesefoglalkozáson vettek részt a józsai gyerekek és a Fény Felé Alapítvány fiataljai a józsai közösségi Ház Mesepontjában július 12-én.

mp01_resize_700

A DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja Józsai Telephelyének szervezésében 17 gyermek vett részt a Nyári zsongás programban, melynek keretében július 9-től 13-ig minden nap 10-től 14 óráig tartalmas szünidei programok várták a gyerekeket. Volt akadályverseny, filmvetítés, kézműves foglalkozás, könyvtárlátogatás a sok játék mellett.

A résztvevőknek alkalmuk nyílt a fogyatékkal élők megismerésére is: szerdán a Fehér Bot Alapítvány tagjaival találkozhattak, csütörtökön pedig közös mesefoglalkozáson vettek részt a Fény Felé Alapítvány fiatal gondozottjaival a Józsai Közösségi Ház Mesepontjában.

mp02_resize_700

Az egész délelőtt tartó komplex foglalkozáson nemcsak mondókát tanulhattak, és mesét hallgathattak együtt, volt közös táncház is, majd a tízórai után népi ügyességi játékokat lehetett kipróbálni, fonalkarkötőt készíteni, gyöngyöt fűzni, kézműveskedni.

Az együtt eltöltött mesedélelőtt jó alkalmat adott arra, hogy a hátrányos helyzetűek, a fogyatékkal élők, a gyerekek és a fiatal felnőttek jobban megismerjék egymást, együtt szórakozzanak, és közös élménnyel gazdagodjanak népi hagyományaink által.

mp03_resize_700