Hírek

Kirándult a nyugdíjas klub

Május és a június hónap kirándulásokban bővelkedett az Alsójózsai Nyugdíjas klub életében.

Álmosdon kirándultak a nyugdíjasok!

Az Alsójózsa-i nyugdíjasklub egész napos kiránduláson vett részt 2018. május 22-én  Álmosdon. A nyugdíjasok autóbusszal utaztak Létavértesen keresztül Álmosdra ahol megtekintették a történelmi nevezetességeket.  

Mint arról megemlékeztek, Bocskai  István - a Hajduk élén - s  az általa vezetett csapatok első döntő győzelme volt itt a császári seregek felett: 1604. október 14-ről október 15-ére virradó éjjel Álmosd és Bihardiószeg térségében. 

A kirándulók megtekintették többek között a Kölcsey Ferenc házat, a múzeumot, és a többi helyi nevezetességet is. 

Az egész napos látnivalók után pedig kellemesen elfáradva szintén autóbusszal utaztak vissza először Debrecenbe, majd pedig Józsára érkeztek. A gazdag látnivalókkal töltött  eseménydús és fárasztó nap után jól esett a hazaérkezés.

 almosd2_640

További képek az álmosdi kirándulásról a Galériában vagy katt ide.

Szásztanyára látogatott az Alsójózsai Nyugdíjas Klub

Az alsójózsai nyugdíjasok egész napos kirándulást tettek a Berettyóújfalu melletti Szásztanyán 2018. június 6-án.

A buszozás és a "mini-vonatozás" után finom kemencés lángos, és hideg hűsítők várták a kirándulókat.

A tartalmas nap alatt bejárták az élmény dús tanyai látnivalókat, s a kiváló ebéd utáni portyázást követően, délután indultak vissza Józsára.  Kissé fáradtan, de elégedetten és látnivalókkal, élményekkel gazdagodva tértek haza az esti órákban. Ez a kirándulás - az ebben a korban nagyon is szükséges - egészséges testmozgását is maximálisan kielégítette a klub tagjainak, de bőven megérte a befektetett fáradságot.

 szasztanya5_640

További képek a szásztanyai kirándulásról a Galériában vagy katt ide.

Zeleméren lakomáztak az alsójózsai nyugdíjasok

2018. június 15-én Zelemérre is ellátogattak az alsójózsai nyugdíjasok. A szép időben eltöltött pihenőnapról készült képes beszámolójukat olvashatják:

Kora délelőtt érkezett a csapat Zelemérre. A megérkezést vendégváró toroskáposztával tették emlékezetessé, melyet a Csonka-torony tövében, és István király fa szobra közelében fogyasztott el jóízűen a vidám kis csapat. Ezt követően kezdetét vette a szalonnasütéssel járó sürgés-forgás. Hogy biztosan senki ne térjen haza üres hassal, ebédre elkészült a mezítlábas-slambuc is.

Az aktív mozgást igénylő pihenő-, és "fogyókúrás" nap igen jól sikerült. Köszönet érte az aktív segítőknek, és a klub tagjainknak az aktivitásukért, összetartásukért. Szép volt, jó volt együtt ezen a napon is!

zelemer13_640

További képek a zeleméri kirándulásról a Galériában vagy katt ide.