Hírek

Negyedszer tesztelték a tudásukat

Június 19-én tartották a DMJV Városi Szociális Szolgálat nappali ellátást nyújtó intézményeinek hagyományos ész-teszt versenyét a Deák Ferenc utcai idősklubban.

Mint arról a legutóbb megjelent Józsa Magazinból értesülhettek olvasóink, az idén is nyílt napra hívták az érdeklődőket a Városi Szociális Szolgálat Deák Ferenc utcai intézményébe. Már negyedik alkalommal teremtettek lehetőséget arra, hogy a lakosság megismerhesse az időskorúak nappali ellátásának formáit és az idősek napközi otthonának szolgáltatásait.

kp01_700

Az előző évekhez hasonlóan most is érkeztek vendégek a városban működő társintézményekből. A belvárosi, a Szabó Kálmán utcai, a Derék utcai, a Thomas Man utcai, a Pósa utcai, a Süveg utcai és a józsai idősek napközi otthonának tagjai játékos szellemi és ügyességi vetélkedőn mérték össze tudásukat a játékos ész-teszt versenyen.

- Az közös alkalmak, találkozók hozzájárulnak az időskorúak lelki egészségének megőrzéséhez, fizikai és szellemi kondíciójának fenntartásához, ezért a szolgálat munkatársai igyekszenek minél több lehetőséget teremteni a klubok közötti találkozókra. – mondta el Volosinovszki Mónika, a VSZSZ alapszolgáltatási vezetője a sajtó megjelent képviselőinek. - Nagy örömünkre szolgál, hogy az idősklubok közös programjai egyre népszerűbbek a gondozottak körében, ellátottjaink szívesen vállalnak aktív közreműködést az ilyen vetélkedőkön.

kp02_700

A nyílt nap és ész-teszt verseny fővédnöke Balázs Ákos, önkormányzati képviselő volt. A délután 2 órakor kezdődött rendezvényen nagy tisztelettel köszöntötte a résztvevő nyugdíjasokat. Kiemelte, mennyire fontos, hogy az időskorúak  is vegyenek részt egy település életében. Ennek számtalan jó példáját láthatjuk Józsán. Bár ezen a településrészen születik a legtöbb gyermek, itt a legnagyobb a kiskorúak aránya az átlaghoz képest, de fontos, hogy minden korosztály jól érezze magát a településen, legyen közös jelmondatunk, hogy Józsán élni jó! Köszönet illeti a Városi Szociális Szolgálat azon törekvését, hogy lehetőséget teremt a város idősklubjai közötti találkozásra, kapcsolattartásra is, és ennek egyik színhelye Józsa.  Ez a kezdeményezés jól mutatja, hogy a családon túl is van élet, a közösség, a baráti társaság is kell a mindennapok harmóniájához. A szociális szolgálat munkatársai nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ezek a baráti találkozások tartalmasak legyenek, játékos eszközökkel szolgálják a testi és szellemi frissesség megőrzését. A játék átsegít a mindennapok nehézségein, nem életkorhoz kötött. Ez a találkozás alkalmat teremt arra, hogy mindenki nyertesnek érezze magát a nap végén: jó társaságot, tartalmas programot, vidám szórakozást nyer, egy új élménnyel lesz gazdagabb.

A lelkesítő szavak után kezdetét vette a szellemi és ügyességi vetélkedő. A négyfős csapatoknak földrajzi és városismereti kérdéseket kellett megválaszolniuk, voltak logikai és nyelvi játékok és célbadobó verseny is. A nagy meleg nem törte le a játékosok lelkesedését, mindenki a legjobb tudása szerint küzdött a jó eredményért.

kp03_700

A három legjobban szereplő csapat tagjai ajándékcsomagot kaptak, a többiek szereplését csokival és emléklappal jutalmazta a zsűri. Az eredményhirdetés után minden résztvevőt szendviccsel és szörppel vendégeltek meg a házigazdák. A nyugdíjasok  nevében Matkó Károly köszönte meg az áldozatos, közösségért végzett munkát az intézmény munkatársainak. Uzsonna után sokáig folyt még a beszélgetés a hűsítő árnyékot adó fák alatt. Ki-ki beszélt a saját klubjának programjairól, családjáról, szóba kerültek a közös ismerősök, a régi közös emlékek is.

A tartalmasan eltöltött délután bebizonyította, hogy nemcsak élni jó Józsán, hanem vendégségbe jönni is, mert a józsaiak szívesen látnak minden távolról és közelről érkezőt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a 4. alkalommal megrendezett, népszerű ész-teszt vetélkedő sikere.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN, VAGY KATT IDE!