Hírek

Mínusz 196 fok, és forró hangulat

Érdekességek, cukiságok, izgalom, finomságok, vetélkedő, tánc és koncert - ez mind volt a Józsai Gyermeknapon szombaton. Köszönet a támogatóknak.

Június 9-én 10 órától a gyerekek vették birtokba a Józsaparkot és a Józsai Közösségi Ház belső tereit. A délelőtt folyamán a legkisebbeknek tartottak gyermeknapi zenebölcsi foglalkozást, és a közösségi házban működő gyermek néptánc csoport gálaműsorát láthatták az érdeklődők. A nagyobbak kézműves foglalkozáson vehettek részt.

13 órától az Agora Tudományos Élményközpont bemutatóját lehetett megtekinteni. A -196 fokos, folyékony nitrogénnel bemutatott kísérletek látványos formában mutatták be a fizika világát. Ezután a kutyatartó gazdik vonultatták fel kedvenceiket, hogy a szakavatott zsűri kiválassza közülük a legszebbet, a legaranyosabbat és a legmókásabbat.  A sztárjelölt négylábúaknak még szokatlan volt a közszereplés, kicsit félénken viselkedtek, de így is mindegyikük megkapta méltó jutalmát. Utánuk a „profik” léptek pódiumra  az Ebadta Kutyaiskola bemutatóján, Adonyi Vanessza vezetésével. Bemutatkozott az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület kutyamenhelyének néhány örökbe fogadható lakója is, és az önkéntes munkatársak ismertették a kutyusok örökbefogadásának feltételeit, szabályait, mindenkit arra biztatva, hogy akár önkéntes munkával, akár örökbefogadással vagy adománnyal segítsék az egyesület munkáját.

A vidám ráhangolódás után, 14 órakor a gyermeknap résztvevőit Debrecen város nevében dr. Mazsu János, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy a városvezetés mindenkor nagy figyelmet fordít a városrészek közösségi életének fejlesztésére. Debrecen gondoskodó város, támogatja az olyan családi rendezvények létrejöttét, amelyek minden korosztály számára színvonalas, szórakoztató kikapcsolódást nyújtanak. Kiemelte, hogy az egyik leglátogatottabb és legsikeresebb ezek közül a Józsai Gyermeknap, amelyet idén 29. alkalommal rendeztek meg.

Juráskó Róbert, a Józsai Település- és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke örömmel üdvözölte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az ilyen nagyszabású rendezvények iránt, mint a Józsai Gyermeknap. Egyesületük célja, hogy olyan alkalmakat teremtsenek, ahol találkozhatnak egymással a településrész lakói, közösen tölthessék el szabadidejüket, együtt szórakozhassanak. A gyermeknap színes programkínálata a Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Háza és a JÓTEKE közös szervezőmunkája és együttműködése révén valósulhatott meg, de emellett anyagi és tárgyi eszközökkel is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A józsai óvodák és iskolák intézményvezetői is köszöntötték a megjelenteket, és bemutatták a helyi oktatási intézményeket. Ehhez tájékoztató rövidfilm is készült, amit meg lehetett tekinteni a Bikers étterem teraszán.

Ezzel véget is ért a gyermeknap hivatalos része, folytatódott az önfeledt szórakozás. A nagyszínpadon egymást követték a táncos csoportok bemutatói, minden műfajban, a hip-hoptól a néptáncig. Vendégünk volt Reschofsky György, és a kicsik kedvence, a Miki Mini Party. Negyed hattól a tinik kedvence, Szabyest koncertje kezdődött, rajongóinak nagy örömére.  A színpadi produkciók ideje alatt lezajlott a családi vetélkedő is. A kvízkérdések megválaszolása után ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat a családok. Meg kellett mutatniuk, hogyan tudnak lovagolni, milyen ügyesek a népi játékokban, de még autó kerékcsere is szerepelt a feladványok között. A kapurarúgási versenyben maga Szabados István, a Loki kapusa védte a vetélkedő csapatok gólkísérleteit.

vetlked337_640_640

Szabyest koncertje után hirdette ki a zsűri a családi vetélkedő nyerteseit, és az ajándéksorsolás eredményét. Legjobban a Tóth család szerepelt, ők nyerték egy teljes hétvégére a családi autó használati jogát egy teljes tank benzinnel. Második a Horváth család lett, akik vásárlási utalványt és családi belépőt nyertek az Agorába, a harmadik helyezett Molnár család egy családi hintózást nyert, és mellé belépőjegyeket. A többi versenyző teljesítményét DVD filmekkel jutalmazták. Az összes résztvevő között kisorsoltak egy drónt is, ezt a Molnár család nyerte.

csaldi_640_640

Az eredményhirdetés után születésnapot is köszöntöttek: a Józsaparkban üzemelő Bikers étterem most ünnepelte megnyitásának 10. évfordulóját. Ez alkalomból tortával köszöntötték a cég dolgozóit, majd tovább folytatódott a gyermeknapi szórakozás a parkolóban felállított büfésátraknál és az utazó vidámparkban.

bikers_640_640

Természetesen a sok látnivaló és élmény közül  lehetetlen mindenről beszámolni. Talán az illetékesek, a gyerekek tudnák a leginkább elmondani, hogy mi tetszett nekik a legjobban, miért marad emlékezetes számunkra a 29. Józsai Gyermeknap. Az biztos, hogy senki nem unatkozott, mindenki talált kedvére való szórakozást ezen a szép júniusi szombaton. A jó hangulat, a nagy érdeklődés is bizonyította, hogy összefogással, a közösségért végzett munkával mennyi gyermekszívnek lehet örömet szerezni. Minden támogatónak, segítőnek köszönjük a felajánlásokat, a kitartást, az áldozatos munkát!

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN VAGY KATT IDE!

Köszönjük támogatóinknak, segítőinknek, önkénteseinknek önzetlent támogatását, segítségét!

Fő Támogatóik

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Debreceni Művelődési Központ

Józsa Autócentrum

Bikers Caffe &Pizzeria

Média Markt

Pappas Autó Magyarország

Józsai Település és Közösségfejlesztő Egyesület

TÁMOGATÓIK, SEGÍTŐINK

Acsádiné Somogyi Marianna

AGORA Tudományos Élményközpont

Alsójózsai Kerekerdő Óvoda

AVE Ásványvíz

Bokács Ferencné

Borháló - Szendrei László és Puskás Melinda

China Shop

Debreceni Polgárőrség Józsai Szervezete

Deák József és Deák Józsefné

Deák Viktor

Dobránszky Kft.

Debreceni Tűzoltóság

DM Kft. Józsapark

Ebadta Kutyaiskola – Adonyi Vanessza

Elek László

Elek Zoltán

Elekné Tóth Beatrix

Erdős Antalné

Fény Világ  Natúrbolt – Sinai Gabriella

Gazsó Játékpark- Gazsó Gyula

Gönczy Pál Utcai Iskola

Gönczy Pál Utcai Óvoda

Guzsalyas Néptánc csoport

Hungária Vidámpark

Józsai Patika – Balogh Lászlóné

Józsai Polgárőrök

Józsanet - Józsa újság

Józsaparki Autómosó

Juráskó István

Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

Lóska Eszter

Magyari Tibor

Móczó Ibolya

Nagy – Herbák Ágnes

Nagyné Lövei Lilla

Simon Barna

SPAR Magyarország Kft.

Szabó Lajos SMILE Palacsint

TESCO Global Áruházak Zrt.  Józsapark

Tonté Lászlóné

Vanilia Cukrászda  - Halasi József

Varga Balázs

Varga József

Varga Luca

Vorsovszky János

Zöld Csaba Dénes