Hírek

32 érem a Mátészalkai Szatmár Kupa nemzetközi karate verseny

Május 5-én rendezték meg az Mátészalkán az I. Szatmár Kupát, melyen 21 egyesület 212 versenyzője nevezett Magyarországról és Romániából. A határon túlról többek között Margitta, Nagybánya, Nagykároly karate egyesületei képviseltetették magukat.

Debrecen 18 versenyzővel nevezett a nemzetközi shotokan kupán a Józsai és a Református Szakosztályokból. A Hajdúságiak kötött és szabadküzdelemben, csapat szabad küzdelemben, formagyakorlatban és csapat formagyakorlatban.

A Hajdú Bushido Karate Sportegyesület a Lengyelországból nem régen hazatért, minden SKDUN Karate Szövetség EB keret tag versenyzőjét elindította, mely versenyzők kivétel nélkül hoztak aranyérmet egyéni illetve csapat számaikban.

A mezőny nagyon erős volt, mivel a határon túli karate klubok több olyan versenyzőt neveztek, akik múlt hónapban, Isztambulban versenyeztek a WSF karate szövetség világbajnokságán, így a két karate szövetség válogatott sportolói közvetlenül is kipróbálhatták az eltérő technikai – taktikai repertoárjaikat a szabadküzdelmek során.

A cívisvárosiak meghívást kaptak a május 18-20-a között Margittán megrendezendő nemzetközi shotokan karate táborba, ahol tovább mélyíthetik az olimpiai versenyrendszerű WKF karate technikai tudásukat Shihan Adrian Popescu 8. Dan mester vezetésével.

A verseny után Sensei Őri Krisztián 3. Dan edzőt felkérte Shihan Juhász Ferenc 7. Dan SKS SKDUN HUNGARY karate szövetség elnöke, hogy 2019. májusában szervezze meg az I. Debreceni Nemzetközi Karate Kupát, melyet a Hajdúságiak örömmel fogadtak el, mivel az eseménnyel is erősíthetik a Debrecen és Nagyvárad sportkapcsolatát.

Edzők:

Senpai Jámborné Molnár Éva 1. Dan

Senpai Jámbor István 1. Dan

Senpai Győri István 1. Dan

Sensei Őri Krisztián 3. Dan

 

mateszalka_745_745