Hírek

Hírek a Gönczy suliból

Négy rövid hírt osztunk meg, melyet a Gönczy Pál Általános Iskolából kaptunk, felsorolásszerűen: matekverseny, vizek védelme, diákkonferencia, az ivóvíz népszerűsítése.

Megelőzhetetlen gönczys – hibátlan feladatmegoldással az országos döntőben 

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére a legjobbak közé 11 gönczys diák kapott meghívást. Az évfolyamok közötti csapatversenyben a negyedikeseink megyei 1. helyen végeztek, az általános iskolák összesített megyei rangsorában az előkelő 4. helyet szereztük meg.

zrinyi_323_323

A Kecskeméten megrendezésre kerülő országos döntőn Görömbey Tamás 4. a osztályos tanuló képviseli a Gönczyt, aki nagy rekordot állított: a megyei forduló feladatait hibátlanul oldotta meg. Felkészítője Csőke Ilona.

Az eredményhirdetésre behívott tanulók és felkészítőik részletes eredményei a www.gonczy. hu honlapon olvashatóak. A versenyen részt vett tanulóinknak, szüleiknek és felkészítő tanáraiknak gratulálunk az eredményekhez, további jó munkát kívánunk!

Védd természetesen! Tehetségnap március 22-én, a Víz világnapján a Gönczyben

Örökös ökoiskolaként fontosnak tartjuk, hogy a környezetvédelmi jeles napokról megfelelő módon megemlékezzünk. Ezeken a napokon igyekszünk olyan tevékenységeket szervezni a tanulóinknak, ahol játszva tanulhatnak, szerezhetnek új ismereteket a környezettudatossággal kapcsolatosan.

Különleges ismerettel lettünk gazdagabbak: megtudtuk, hogy a fák is kommunikálnak egymással. Erről Ecsedi Zsolt, az Ökováros Alapítvány képviselője tartott előadást „Beszélgető fák” címmel.

Meghallgattuk a IV. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciára készült természettudományos témájú előadásokat.

Ezután a tehetségterületek szerinti színes foglalkozások következtek, amelyek témája a vízzel, a víz védelmével kapcsolatos. Volt anyanyelvi, angol illetve német nyelvű, matematikai, képzőművészeti, drámapedagógiai, testnevelési, programozási, természettudományi kísérletek foglalkozás. Sőt a világ legnagyobb tanítási órája: „Minden tányér egy történetet mesél” című program is megvalósult. Volt plakátrajz verseny, majd a DKV Együtt utazni jó programján, az Agóra Tudományos Élményközpontban „vizes foglalkozásokon” vettek részt tanulóink. Természetesen színes programsorozat volt, sok lelkesedéssel és élménnyel!

Ezüstös gönczys diák a IV. Országos Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencián

A kétévente megrendezésre kerülő Városi Kincseink Tehetséggondozó program részeként az idei jubileumi évben országossá vált Debreceni Diákkonferenciára 33 tanulónk 20 dolgozattal, előadással és sok-sok kutatómunkával készült a megmérettetésre. Intézményünket az országos konferencián 2018 március 21-én Dobi Ákos 6.b osztályos tanuló képviselte, mentortanára Gárdonyi Sándor tanár úr volt. Ákos a hangosfilm korai történetét mutatta be, melynek évek óta nagy rajongója, szakértője. Színvonalas munkáját ezüst fokozattal jutalmazta a zsűri.

A felkészülést vállaló minden tanulónak és mentortanárának ezúton is szeretettel gratulálunk!

Happy-hét! Egy teljes hét az ivóvíz népszerűsítéséért!

A március 19-23-ai héten több osztályunk foglalkozott azzal a nagyon fontos témával, hogy isznak-e a gyerekek eleget, mit igyanak, ha szomjasak, milyen élettani hatásai vannak az ivóvíznek, a cukros üdítő italoknak. Osztályfőnöki órákon illetve délutáni foglalkozásokon beszélgettünk erről a tanulóinkkal felhasználva az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai által készített oktatási anyagokat.