Hírek

Nyitni-kék egészségnap lesz véradással 21-én

Április 21-én a Debreceni ILCO Egyesület és a Józsai Közösségi Ház közös szervezésében egészségnapot tartanak Józsán.

A 10 órakor kezdődő rendezvény keretében a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a rákbetegségek megelőzésére, a szűrővizsgálatok fontosságára. A közösségi házban neves szakemberek tartanak tájékoztatót a vastagbél- és végbélrák rizikó tényezőiről, korai felismeréséről, a kezelési eljárásokról. Április 3-tól lehet a témához kapcsolódódó anonim kérdéseket elhelyezni a Józsai Közösségi Ház információs pultjánál levő gyűjtődobozba, vagy elküldeni a batorineeszter@gmail.com e-mail címre. A beérkező kérdésekre is válaszolnak a meghívott szakértők az általános tájékoztató után.

A programhoz egészség-totó is kapcsolódik, ezt a könyvtárban és a közösségi házban lehet személyesen átvenni, és kitöltve visszahozni legkésőbb április 18-án 18 óráig, illetve le lehet tölteni a Józsanet oldaláról is, azaz a DOKUMENTUMTÁRBÓL vagy KATT IDE!

A gyerekeknek egészséggel kapcsolatos alkotói pályázatot hirdetnek: szabadon választott technikával (rajz, festmény, fotómontázs, plasztika, stb.) készült alkotásokat szintén április 18-ig lehet leadni életkor és értesítési elérhetőség megadásával a Józsai Közösségi Házba.

nyitni_cikkhez_640

Az eredményhirdetés és a díjak átadása április 21-én délelőtt lesz.

Az egészségnapon ingyenes vérnyomás-, vércukor- és testtömegindex mérést tartanak egész nap.

9.30-tól 13 óráig a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei  Szervezete kihelyezett lakossági véradást szervez a Józsai Közösségi Házban, amelyre minél több régi és új önkéntes véradót várnak.

Az ismeretterjesztő előadás, az egészségi mérések és a véradás ideje alatt a gyerekeknek kézműves foglalkozás lesz, hogy ők is hasznos elfoglaltsággal tölthessék a szombat délelőttöt a felnőtteknek szóló programok közben.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

PLAKÁT ITT!