Hírek

Elkészült a felújított gyermek- és fogorvosi rendelõ

Április 6-án Kósa Lajos Megyei Jogú Városok Fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter és dr. Papp László Debrecen város polgármestere ünnepélyes keretek között adta át a felújított épületet.

Az átadón jelen volt a városrész két önkormányzati képviselője, Balázs Ákos és dr. Mazsu János, valamint dr. Széles Diána alpolgármester is.

 A Szentgyörgyfalvi út 7. szám alatti - 1960-ban épült – épület roppant leromlott állapotú volt, melyben két házi gyermekorvosi és két fogorvosi szolgáltató működik.

orvosi_02_745

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó házi gyermekorvosi, fogorvosi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

orvosi_01_745

A projekt keretében a felújítás lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

orvosi_03_745

A rendelők nagy igénybevételnek voltak kitéve, a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer is elöregedett, ezért szükséges volt a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

orvosi_04_745

Az energiahatékonyság elérése érdekében magas hőszigetelési követelményeket is kielégítő műanyag nyílászárók kerültek beépítésre, a tetőhéjazatot lecserélték, illetve megvalósult a fűtési rendszer komplex felújítása. Megújuló energiaforrásként napelemeket is beépítettek, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen kívül, megvalósult az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására. A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges új eszközök beszerzése is megvalósult, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

orvosi_05_745

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá. A 7 hónapig tartó felújításra 47,9 millió forint támogatási összeg állt rendelkezésre – tájékoztatta lapunkat Balázs Ákos és dr. Mazsu János önkormányzati képviselők.

orvosi_06_745

További képek a GALÉRIÁBAN vagy ITT.

ÁPRILIS 6-TÓL MÁR ITT TÖRTÉNIK A RENDELÉS, A JÓZSAPARKBÓL VISSZAKÖLTÖZÖTT MINDENKI!

Dehir videója és cikke itt:

http://www.dehir.hu/debrecen/nagyon-baratsagos-lett-a-felujitott-orvosi-rendelot-jozsan/2018/04/06/