Hírek

Gönczys hírmozaik

Kiváló felvételi eredmények, tavaszi megújulás, tehetséggondozás, fenntarthatósági témahét, digitális témahét illetve pénzügyi és vállakozói témahét - néhány gondolat amiről bővebben az alábbiakban olvashatnak.

Felvételi

Minden tanév nagy izgalommal várt megmérettetése a 8. osztályosok felvételi vizsgája. Az idén nyolcadikos tanulóink 92%-a jelentkezett a központi írásbeli felvételi vizsgára. Büszkék vagyunk rá, hogy a gönczys diákok felvételi átlaga magyarból és matematikából egyaránt jelentősen magasabb az országos átlagnál. Még zajlanak a szóbeli felvéli vizsgák, s a középiskolák folyamatosan teszik közzé az ideiglenes felvételi listákat, ahol diákjaink többsége előkelő helyen szerepel. Együtt örülünk az eddigi eredménynek.

Tavaszi megújulás

Iskolánkban hagyomány, hogy a tavasz közeledtével tanáraink újra beülnek az iskolapadba – ha csak egy napra is. Az idén tavaszi nevelőtestületi belső továbbképzésünkön az Eszterházy Egyetem tanára, a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola intézményvezetője, Dr. habil. K. Nagy Emese volt a vendégünk. Megismerkedtünk az általa honosított és továbbfejlesztett Komplex Instrukciós Programmal, melyről az általa vezetett tréningen mindjárt saját élményt is szerezhettünk. A program még eredményesebbé tudja tenni az esélyteremtést és a tehetséggondozást.

Elismerés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei tanévben is meghirdette a köznevelési rendszerben a témahetek sorozatát. A Pénzügyi és vállalkozói témahét március 5-től, a Digitális témahét április 9-től, a Fenntarthatósági témahét április 23-tól kerül megrendezésre szerte az országban. A témahetekre a hivatalos honlapokon és kiadványokban is tesznek közzé ajánlott tananyagokat, melynek megírására pályázatot hirdettek pedagógusoknak. Nagy elismerés és öröm, hogy iskolánk szakmai anyagai – a Pénzügyi és vállalkozói témahétre Burger Angéla Erzsébet intézményvezető asszony óravázlatai, a Fenntarthatósági témahétre Fodorné Magyar Ágnes intézményvezető helyettes asszony projektje – megjelentetésre kerültek.

G__nczy_suli_640