Hírek

Családok virágvasárnapja

Az öröm és a húsvétvárás jegyében telt a virágvasárnap délelőttje a Józsai Közösségi Házban.

virg1_700

Harmadik éve hívja Józsa lakóit a közösségi ház a húsvét előtti ünnepen színes családi rendezvényre. A kedvezőtlen időjárás miatt a programok a ház belő tereiben zajlottak, de így is sok résztvevője volt a családi virágvasárnapnak.

A vendégeket Miklós László, református lelkipásztor köszöntötte, kiemelte az ünnep lelki üzenetét, amely a szeretet és a béke eljöveteléről szól.

Az öröm, a jó győzelmébe vetett hit csak arra vár, hogy felismerjük, és üdvözöljük, utat nyissunk neki az életünkbe - ahogy Jézust üdvözölték Jeruzsálemben, és ahogy a természet üdvözli virágpompával az éltető tavaszt.  Nem véletlen, hogy a húsvét mozgó ünnepként a napjárást követi, hiszen a tavaszi napéjegyenlőség jelenti az élet feltámadásának kapuját, a tavasz diadalmas győzelmét a sötét napok fölött.

virg3_700

A természet ébredésének örömünnepére állítunk már harmadik éve tojásfát Józsán, amelyre festett tojásokat a település lakosai, a helyi óvodák és iskolák tanulói hoznak virágvasárnapra. A tojásfa díszítésével párhuzamosan a gyerekek a délelőtt folyamán húsvéti díszeket, nyuszi figurát készíthettek, papírtojást festhettek, gyöngyöt fűzhettek. Közben ünnepi fonott kalácsot is süthettek, amiből minden látogató kóstolót is kapott. A Guzsalyas néptáncegyüttes tagjaival járhatták a karikázót és a kapuzó játékot. A táncba és a közös éneklésbe a húsvéti nyuszi is bekapcsolódott, a legkisebbek nagy örömére.

virg2_700

A délelőtt második felében a szabadtéri tojásfára is felkerültek a tojásdíszek, húsvétváró hangulatot varázsolva a piactérre is. A település lakói a szabadtéri fára folyamatosan hozhatnak még saját készítésű tojásokat, kukókat.

virg4_700

Kívánjuk, hogy a virágvasárnapi hangulat , a közös családi együttlét öröme legyen jelen a családok hétköznapjaiban is, ugyanúgy, ahogyan a családi virágvasárnapon megélhették azt közösen gyerekek, szülők, nagyszülők, unokák egyaránt.

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN, KATT IDE!