Hírek

Belekóstolhatunk minden jóba a tizediken

A pálinka és pogácsa kóstolás mellett kulturális csemegék is várják a X. Józsai Pálinka- és Pogácsanap résztvevőit március 24-én. Íme a beharangozónk, a részletes program előzetes.

Egy évtizedes múltra tekint vissza a Józsai Pálinkanap megrendezése a Józsai Közösségi Házban, amely az utóbbi években kiegészült a legfinomabb pogácsák mustrájával is. Mivel a rendezvény egyre több érdeklődőt vonz, ezért a szervezők úgy döntöttek az idei évben, hogy a benevezett pálinkák minősítését korábban elvégzik. A szakmai zsűri március 10-én elbírálta a regisztrált párlatok minőségét, tehát március 24-én már nem lesz mód a pálinkaversenyre benevezi. Szívesen várják viszont a pogácsaversenyre érkező sós süteményeket szombaton reggel 8-tól 10 óráig.  A pogácsákat háromtagú szakmai zsűri fogja értékelni.

A vendégeket, a versenyre benevezőket pálinka és pogácsa kóstolóval várják, majd 10 órától sokszínű szórakoztató műsort láthatnak az érdeklődők.

A délelőtt folyamán színpadra lépnek a Guzsalyas néptáncegyüttes és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai, Garay Nagy Tamás, a Csokonai Nemzeti Színház művésze, a Hajdúsági Népzenei Együttes, az Alsójózsai Nótakör, Badacsonyi Róbert sztepptánc csoportja és a Yulius25 zenekar, akusztikus felállásban.

A pálinka és pogácsakóstolással fűszerezett szórakoztató műsor után, az ebédszünetet követően 14 órától lesz az eredményhirdetés. A zsűri felfedi a titkot, hogy melyik pálinka milyen minősítést kapott, és kié lesz az év pálinkája cím 2018-ban. Ekkor hirdetik ki a pogácsaverseny eredményeit is.

A díjak kiosztása után szakmai tapasztalatcserével, baráti beszélgetéssel, kötetlen programmal zárul a rendezvény.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők március 24-én, szombaton, a Józsai Közösségi Házba.

belekst_640