Hírek

Könyvajánló

Heti könyvajánló a Józsai Könyvtár kínálatából.

hvjk_322_500

Jennifer Worth: Hívják a bábát 

„East End-i” igaz történet az 1950-es évekből. Jennifer Worth könyvéből megismerhetjük a hatalmas londoni kikötő romantikus szépségét, a poloskától hemzsegő bérházakat, a betegségtől való rettegést csakúgy, mint a közösség összetartását, és a több mint tízgyermekes asszonyok hihetetlen tűrőképességét. A könyv során megismerkedünk a Nonnatus nővérek tevékenységével, a közöttük dolgozó szülésznőkkel is. A humort sem nélkülöző, hol fölkavaró, hol megható írás egy azóta eltűnt világot kelt életre.

A BBC One 2012 januárjában kezdte vetíteni a könyvből készült televíziós sorozatot.

analfa_322_477 

Bosnyák Viktória: Analfa visszatér 

Az írónő – s egyben a kötet narrátora – mikor máskor kapna meghívót a szigligeti alkotóházban, mint (talán boszorkányos múltjára való tekintettel) pont június 13-án, pénteken. Fel is kerekedik, hogy könyvírási célból leköltözzön a nyugalmas kisvárosba, pont műve megírása erejéig – az csipogják a verebek, hogy a jelen kötet ennek a látogatásnak a gyümölcse.

Mindez talán nem hangzik olyan izgalmasan, de ha azt is előrevetítjük, hogy rövidesen felbukkan a megátalkodott Analfa, a Boszorkányok Könyvtárellenes Szövetségének elnöke, a titokzatos Muci nénikről nem is beszélve, akkor bizony már más a helyzet…