Hírek

Bach Mindenkinek

A zeneszerző születésének 333. évfordulójára emlékezve komolyzenei beavató koncertre várják a látogatókat március 21-én.

Dale Henderson , amerikai csellista kezdeményezésére 2010-ben indult a Bach Mindenkinek programsorozat azzal a céllal, hogy a klasszikus zenét közelebb vigye az emberek hétköznapjaihoz. Azóta minden év tavaszán tartanak világszerte alkalmi koncerteket  közösségi helyszíneken, köztereken, metróállomásokon, bevásárló központokban a komolyzene népszerűsítésére.

2015-ben Magyarország is csatlakozott a nemzetközivé nőtt népszerűsítő programsorozathoz, és 2018-ban Debrecenben is több helyszínen adnak ingyenes, alkalmi koncerteket neves művészek, előadók.

Március 21-én a Józsai Közösségi Házba várják a komolyzene iránt érdeklődőket, és azokat, akik csak most ismerkednek a komolyzene világával. A 14 órakor kezdődő rendezvény igazi beavató koncert lesz, mivel nem csak a  zeneértő, zeneileg képzett közönségnek szól, akik rendszeresen járnak hangversenyekre. Elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de természetesen minden érdeklődőt szívesen látnak, akik részesei szeretnének lenni egy kötetlen, érdeklődésfelkeltő komolyzenei rendezvénynek.

Az egy órás koncertre a belépés ingyenes.

bach_720_720