Hírek

Ne fûtsön mûanyaggal, gumival!

Józsán az idén télen is észlelhető sajnos, hogy nem mindenki tűzifával fűt a lakásában a szilárd tüzelésű kazánjában, kályhájában, hanem műanyaggal, PET palackkal, ronggyal, gumival, színes papírral, kezelt fával stb.

Ez amellett, hogy környezetszennyező és roppant egészségkárosító (RÁKOT OKOZ), a fűtőkészüléket és a kéményt is tönkreteszi. Egyesek pedig az építési hulladékot, szigetelő anyagot égetik el a szabadban.

 

A műanyagok égetését 2001. óta kormányrendelet tiltja. A „306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet a levegő védelméről” van jelenleg is érvényben, mely szerint a tilalom megszegőit 75 ezertől 300 ezer forintig terjedő bírsággal kell súlytani.

 neegesd_500_500

Egészségünk érdekében fontos, hogy ne legyünk elnézőek a műanyagot égetőkkel szemben. Próbáljuk meg lebeszélni őket erről. Ha pedig nem sikerül, akkor jelezzük ezt írásban (postai úton vagy e-mailben) az alábbi címre:

Debreceni Járási Hivatal Hatósági Főosztály
Debreceni Járási Hivatal Hatósági Osztálya
4024 Debrecen Piac utca 42-48.

e-mail: hatosag.debrecen.jh@hajdu.gov.hu vagy debrecen.jh@hajdu.gov.hu 

Aki esetleg érdeklődni szeretne a hatóságtól, az hívhatja az 52/516-153, 52/516-154 számokat munkaidőben.

Megtudtuk, a hogy bejelentést meg lehet tenni névvel vagy anélkül egyaránt, mely után minden esetben el fog járni hatóság.

Tanácsadással, a hatósági eljárásokhoz hasznos szakmai tippekkel a Levegő Munkacsoport (www.levego.hu) is tud segíteni. E-mail: levego@levego.hu Telefon: (361) 411-0509

 

BŐVEBB CIKKÜNK ITT!