Hírek - érdekességek

Zene és szó - képekbe írva

A 35 éves Bikini együttes zenéje és szövegei által ihletett textilképek és grafikák kiállítása nyílik Bődi Ildikó munkáiból a Józsai Közösségi Házban szeptember 14-én.

 bdi_i._500

A kortárs képzőművészet kedvelői előtt bizonyára nem ismeretlen Bődi Ildikó neve, hiszen 1993 óta több egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek már a magyar szerves műveltség mintakincséből merített, kozmikus szimbólumokat megjelenítő, gondolkodásra késztető textilképei, grafikái. A szeptember 14-én 17 órakor nyíló józsai kiállításon az ismert textiművésznek a Bikini együttes zenéje és szövegei által ébresztett  jelek, jelképek papírra, textilre vetített vizuális asszociációit láthatjuk. A tárlat  a dallamban megjelenő jelképeket átalakítva,  látható képpé formálva,  hidat képez a zene és a képzőművészet formanyelve között.

 bikini600_top_630

Az újszerű, és a Bikini együttes 35 éves munkássága előtt is tisztelgő kiállítás megnyitójára a Bikini együttes tagjai is meghívást kaptak. Ígéretük szerint – bár hangszereiket nem hozzák magukkal - igyekeznek eleget tenni ennek a megtisztelő meghívásnak, és a kiállítás megnyitóján résztvevők személyesen találkozhatnak a közkedvelt zenészekkel. A megnyitó ünnepségen fellép a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola Szivárvány Kamarakórusa is, zenei élménnyel gazdagítva a képek művészi befogadását.

 bikini600_bot_626

Mindenkit szeretettel várunk Bődi Ildikó Dalok-jelek című kiállításának megnyitójára szeptember 14-én 17 órára a Józsai Közösségi Ház Galériájába.