Hírek - érdekességek

Becsengettek a Gönczyben

Rövid, mindössze egynapos héttel vette kezdetét a 2017/18-as tanév, de annál több kellemes meglepetéssel.

Fenntartónk, a Debreceni Tankerületi Központ évindító ajándéka volt a tornaterem felújítása, 7 millió forint értékben. Régen vártunk már rá, így az sem fog fennakadást okozni, hogy két hétig a szabadban lesznek a testnevelés órák. Nagyon örültünk a négymillió forintos bútorvásárlási keretnek is.

A hab a tortán az lett, hogy kiderült: 20 millió forintot nyertünk a tavasszal a fenntartóval együtt benyújtott EFOP-pályázattal a Rózsavölgy út 23. szám alatt kialakítandó élettér-iskola programmal. Motiváló környezetünk lesz a természettudományos tehetséggondozáshoz, a gyakorlati életre neveléshez, a szabadidős-közösségi programokhoz. 

Az Iskolakertekért Alapítvány a nyári szünetre két szakmai pályázatot is hirdetett pedagógusoknak. Az egyik bevált iskolai gyakorlatok megosztását célozta. Felhívásuk címe: Természettudományos gyakorlatok az iskolakertben. Ökológia munkaközösségünk nyújtott be pályázatot, melyen (a tavalyi tanári pályázathoz hasonlóan, az idén is) első díjat nyertünk. „Jutalmunk” az OÁZIS Kertészeti Áruházlánc felajánlása – 100.000 Ft értékben fejleszthetjük termékeikkel az iskolakertet.

A másik pályázatot az Iskolakert Hálózat tagjainak hirdették meg, 2-3 perces kisfilmben mutathattuk be a kertünket, az ott folyó tevékenységeket. A filmkészítésben egykori diákunk volt segítségünkre. A pályázat eredményét izgatottan várjuk. A film bemutatója Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (az OMÉK-en) lesz szeptemberben az Agrármarketing Centrum standján.

gnc_730_730

A tanévet 435 diákkal kezdtük, köztük 56 első osztályos tanulóval. Örülünk, hogy tavalyhoz képest ismét növekedett az iskola létszáma. 

A gönczys diákok minél magasabb szintű oktatása-nevelése érdekében ötödik éve végezzük az emelt óraszámú természettudományos oktatást, immár városi beiskolázású intézményként.

Mozgalmas, programokkal teli évet tervezünk tehetséggondozással, esélyteremtéssel, az egész napos iskola lehetőségeit felhasználva, a robotprogramozástól a palántanevelésig.

Sikeres, eredményekben gazdag, és boldogságos vidámsággal teli új tanévet kívánunk minden gönczys diáknak, pedagógusnak és szülőnek egyaránt!

Burger Angéla Erzsébet
Intézményvezető