Hírek

Szárított gyümölcs díszek

Ha szeretjük a teljesen natúr díszeket, akkor próbáljunk meg mindenféle gyümölcsöt megszárítani, és készítsünk azokból díszeket.

A szárított gyümölcsökből készült dekorációs elemek közül a leggyakoribb a narancs. A színei, és az illata miatt valóban képes az ünnepi hangulatot fokozni. De a narancs a citrom, grapefruit mellett a körte, az alma, a kiwi is tökéletes gyümölcs alapanyagok lehetnek a szárított termésekből elkészített díszek között.

gyumolcsdiszek_1_450

A szárítást megoldhatjuk otthoni aszaló géppel, de ez nem szükséges. Elég, ha szép vékonyra leszeleteljük a gyümölcsöket, és néhány napra a fűtőtestek tetejére helyezzük. Itt szépen, lassan, fokozatosan veszíti el a kis hő hatására a folyadéktartalmát, így viszonylag egyenletesen szárad. Próbálkozhatunk sütőben szárítással is, de akkor nagyon alacsony hőfokon szárítsuk a gyümölcsöket órákon át, nehogy megfőjenek, vagy megsüljenek.

gyumolcsdiszek_2_511

Ha elkészültek a szárított darabjaink, akkor eldönthetjük, hogy így, natúr formában kötünk szalagot rájuk, és tesszük fel a fára, vagy termésekkel dolgozzuk össze, esetleg csillámporral, műhóval szórjuk meg azelőtt, hogy felhasználnánk őket.

gyumolcsdiszek_3_640


Jó munkát, vidám ötletelést!

Forrás: www.ajandekkatalogus.hu