Hírek

Kisgyermekes programok Józsán

Az alábbiakban a józsán elérhető kisgyerekes programokat gyűjtöttük össze:

Baba-klub szerdánként

Minden szerdán 10-12-ig a Családsegítő és gyermekjóléti központ józsai területi irodájában (Felsőjózsai utca 7. tel: 52/536-093) van baba-mama klub. Egy jól felszerelt játszószoba várja itt az anyukákat, amíg a babák játszanak, addig az anyukák kötetlenül beszélgethetnek. Időnként vannak meghívott vendégek és programok (farsang, mikulás, karácsony…stb.). Az itt dolgozók nagyon kedvesek és segítőkészek. Ennek az oldalnak van egy facebookos csoportja is, ahová ki szoktak kerülni mindenkit érintő információk, pl. ha valami miatt elmarad a baba-klub. A csoport neve: Józsai Babaklub: https://www.facebook.com/groups/336823453104889/?fref=ts

Baba-mama klub havonta

Minden hónap utolsó szerdáján 10.30-12.00-ig az Alsójózsai Kerekerdő Óvodában (Alsójózsai utca 13, tel: 52/386-129) van baba-mama klub, ahová minden óvodába vágyó gyermeket várnak akár már 1,5 éves kortól. A klubfoglalkozások során mondókákat tanulhatnak, játszhatnak a gyerekek, ismerkednek az óvodai környezettel.

Baba-mama klub minden hétfőn

10.00-12.00-ig a Felsőjozsai Református Gyülekezeti házban (Deák Ferenc u. 67.) is tartanak klubot.

Várnak minden kismamát és gyerekeiket, ahol beszélgethetnek, ismerkedhetnek egymással az ellátogatók felekezettől függetlenül, a gyerekek pedig játszhatnak.

Hangbújócska-zenebölcsi

Csütörtökönként 10.00-10.40-ig várják a gyerekeket és szüleiket/nagyszüleiket a Közösségi Házban, már 3 hónapos kortól. A gyermekkel való játék és éneklés öröme nagyon fontos kisgyermek korban.
A zenebölcsi vezetője Lövei Lilla zenepedagógus.

Web: zenebolcsi.freewb.hu

Ovikarate

Az Alsójózsai Kerekerdő óvodába várják a sportolni vágyó óvodás korú fiúkat és lányokat péntekenként 16-17-ig. A játékos foglalkozás keretein belül - melyet Őri Krisztián tart - megismerkedhetnek a gyerekek a shotokan karate alapelemeivel. A készségfejlesztés játékos formában történik, rávezető tornagyakorlatokkal. Akinek megtetszenek a karate elemek és kedvet érez, hogy komolyabban foglalkozzon vele az a későbbiekben a Bushido Karate kereteiben képezheti magát.  

Zsebibaba Játszóház és Családi Napközi

A Zsebibaba játszóház és Családi napközi a Józsapark földszintjén működik. Hétköznapokon 7:30-tól 16:30-ig családi napközi működik. Itt 1,5-3 éves gyerekek „bölcsődei” ellátása mellett lehetőség van időszakos gyermekfelügyeletre is, akár alkalmanként 1-2 órában is. A családi napközibe és az időszakos gyermekfelügyeletre előzetes bejelentkezés szükséges személyesen vagy a játszóház telefonszámán: 0652/789-034.

Ugyanitt hétköznapokon 15-19 óráig valamint szombaton 10-19 óráig játszóház működik, ahol akár a szülők, nagyszülők is együtt játszhatnak gyermekeikkel, unokáikkal, de lehetőség van időszakos gyermekfelügyeletre ebben az időszakban is.

A játszóházban születésnapi/névnapi bulik rendezésére is van lehetőség, amelyre szintén előzetes időpont egyeztetés szükséges a helyszínen vagy telefonon.

Nyaranta a játszóházban nyári tábor is működik, ennek részleteiről szintén a helyszínen, telefonon vagy a játszóház weboldalán (www.zsebibaba.hu) lehet érdeklődni.

Mazsorett a Józsai Közösségi Házban

Hétfőnként és szerdánként 17.00-18.30-ig tartja foglalkozásait Románné Kovács Anmamária, ahová 4 éves kortól várja a gyermekeket. Korcsoportok szerint több csoportban járnak a gyerekek a foglalkozásokra, az ovisok foglalkozása 30 perces.

Akrobatikus Rock and Roll a Józsai Közösségi Házban

Hétfőnként és péntekenként 17.30-19.00 között vannak az órák, melynek vezetője Holecska Anita. Számos helyen fellépnek tanítványai, így több józsai programon is láthatjuk a növendékeket.

"Varázskéz" Rajz Szakkör a Józsai Közösségi Házban

A csütörtökönként 16.30-18.00-ig tartó foglalkozásokat Gárdonyi Sándor vezeti. A főként kisiskolásoknak szervezett foglalkozásokon a gyerekek, különböző technikákkal tanulnak festeni, rajzolni.

Hangszeres zeneoktatás a Józsai Közösségi Házban

Általános iskolás gyerekeknek tart zenei foglalkozást Magyari Ágnes zenepedagógus. Citerán vagy furulyán tanulnak az ide járó gyerekek vagy népi éneket tanulnak. A foglalkozások időpontjai kedd és szerda 13.00-17.00 óráig.

Gyermekuckó a Józsai Közösségi Házban

A Közösségi Ház előterében lévő játszóteret 6 év alatti gyermekek használhatják, szülői felügyelet mellett. De akár rajzolhatnak, kifestőzhetnek is a gyerkőcök.

Köztéri játszóterek

Józsán 4 játszótér várja a gyermeket, mely jó időben akár a bölcsis kortól akár felnőttekig kínál kikapcsolódást.

- Alsójózsa, Kiserdő utcai játszótér és a nagydomb: specialitása az, hogy talán az egyik legjobb játszótér a kicsiknek, azaz a 1-5 éves korosztálynak. Van csúszda, homokozó és árnyék is. A dombon télen kiválóan lehet szánkózni.

- Józsapark mögötti játszótér: igazából a nagyobbaknak igazi élmény a két torony, ahol az egyiken mászófal is. A Tócó-patak mellett futó ösvény kiváló rövid kirándulásra, természet közeli az élmény ezen a helyen.

- Gönczy Pál utcai játszótér (az iskola előtt): specialitása hogy kombinált kondi-eszköz is vannak, így amíg a gyermek játszik, apukák és anyukák erősíthetnek, sportolhatnak is akár.

- Rózsástelep utcai református templom mögötti játszótér: nyitva mindennap 9-19-ig. Specialitása a drótkötélpálya, mely minden gyereknek nagy élmény,  valamint parkoló is tartozik hozzá.

gyerekprogramok_300