Hírek

Húsvéti tojásdíszítés gyerekekkel

A tojásokat lehet, festeni, ragasztani, pöttyözni, vagy csíkozni, esetleg vicces figurát készíteni belőle. A húsvéti tojások manapság már nagyon sokfélék lehetnek. És természetesen van közöttük sok olyan ötlet, amely a gyerekekkel együtt is kivitelezhető.

Tojásfigurák:

A színesre festett tojásokból készülhetnek mókás tojásfejek. Ha nincs kéznél színes toll, használhatunk maradék bolyhos, szőrmés anyagot, vagy fonalat is.

1tojsfigurk_300

Mozaikos tojások:

Ha egy-két tojás nem sikerül olyan szépen, vagy leesik és megreped, törjétek össze a héját és ragasztgassatok mozaik mintát egy másik színes tojásra.

2mozaiktojas_254

Szalvéta technikás tojás:

Főtt tojáson is használhatjátok a szalvéta technikát. A kivágott mintákat dekupázs ragasztóval, vagy egyszerűen vízzel higított faragasztóval is rásimíthatjátok a tojásokra. Ovisoknak még bonyolult a virágminták kivágása, ezért ők nyugodtan kanyaríthatnak szabálytalan foltokat, pöttyöket, vagy éppen háromszögeket is. A híg ragasztót pedig ecsettel vihetik fel a tojásra.

3szalvta_248

Nyomatos tojások:

Ragasztgassatok a tojásokra matricákat! Ha festés után leszeditek és egy másik színű festékbe rakjátok a tojást, érdekes mintát kaptok. Matrica helyett öntapadós tapétából is szúrhattok ki formákat mintalyukasztóval!

4nyomatos_301

Monogramos tojások:

A hagyományos berzselés modern változata: a növénykék leveleiből betűket kivágva készül a monogramos tojás. Jó szorosan kössétek be egy harisnya darabba, hogy ne mozduljon el a minta! Még jobb megoldás, ha tojásfehérjével ragasztjátok rá a tojásra a díszítést és így kerül a harisnyába.

5monogram_300

Cseppentővel festett tojás:

Ha temperát, vagy hobbifestéket használtok, ezúttal próbáljátok meg csepegtetni egy cseppentő segítségével!

6cseppent_290

Zsírkrétával festett tojás:

Ehhez a mintához a zsírkrétával beszínezett tojásokat fessétek be sötét színű festékkel, majd száradás után kapargassatok bele vonalakat, formákat.

7zsrkrta_257

Ragasztóval mintázott tojások:

Ezek a tojások pedig ragasztó segítségével lettek ilyen girbegurba mintásak. Ha megszáradt a ragasztóval rajzolt minta, tedd a festékbe, aztán ha az is megszáradt, lekaparhatod a ragasztót!

8ragaszt_300

Himzöfonálba tekerve

 Nagyon mutatós tojásokat készíthetsz ezzel az egyszerű technikával. Minél több színt használunk, annál vidámabb lesz az összhatás. Kend be ragasztóval a tojást, majd tekerd rá a fonalat, és kész is.

9himzfonl_400

Ragassz a tojásra, amit csak szeretnél!

 Ötletes és dekoratív választás, a lehetőségek száma pedig végtelen. Bármit ragaszthatsz a tojásra, ami csak eszedbe jut, engedd el a fantáziád! Segítségképpen íme, néhány ötlet:

 Vidám  hatást   érhetsz el,  ha „életre kelted" a   húsvéti tojásokat,   így  néz ki  egy megelevenedett tojástartó, ami biztosan elnyeri a gyerekek tetszését is.

10rag_l_400

Egyszerű papírcsíkokkal nagyszerűen feldobhatod a sima, átlagos színes tojásokat.

11rag_papircsik_250

Szines papírból vágj ki olyan mintát, amilyet csak szeretnél. Megéri a fáradtságot, ki látott már ilyen egyedi, gyönyörű tojásokat?

12rag_matrick_300

Díszítsd a tojásokat gyöngyökkel, vékony szalagokkal. Különleges és gyönyörű szép ajándékot, vagy dekorációt készíthetsz így a tojásokból.

 13rag_gyngy_400